Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Licitatie pentru lucrari de aparare impotriva inundatiilor la Ceatalchioi

I.D. Investiţii /

Procesul de achizitie a lucrarilor pentru cea de-a doua etapa a proiectului de aparare impotriva inundatiilor a localitatii Ceatalchioi din Delta Dunarii va demara pana la finele anului.

Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean Tulcea, a precizat:

"O astfel de investitie este oportuna, mai ales daca luam in calcul pagubele materiale produse de viiturile inregistrate in ultimii zece ani, dar si valoarea la care se ridica pagubele potentiale daca nu va fi realizata aceasta investitie. Trebuie sa ne gandim, in acest sens, si la impactul pe care il poate avea o astfel de calamitate asupra locuitorilor din zona Deltei, dar si asupra activitatilor turistice din acest colt al Romaniei".

Viiturile de pe Dunare, din perioada iunie-iulie 2010, au avut ca efect ruperea digului inelar al incintei Sireasa, atat de bratul Chilia cat si de apele de pe canalele Sireasa si canalul Mila 36.

Valoarea totala a proiectului se ridica, potrivit actualizarilor realizate la finalul anului 2012, la suma de 72,6 milioane de lei.

Pana acum, s-a finalizat inchiderea de breselor din drumul care face legatura intre Tudor Vladimirescu si Ceatalchioi (DJ 222N), pe tronsonul aferent zonelor afectate (0,288 kilometri), a fost suprainaltat digul Calin Podisca pe o lungime de 1.970 de metri, la cote si dimensiuni partiale. Lucrarile efectuate s-au ridicat la suma de 6,2 milioane de lei.

Pana la finalul acestui an vor fi demarate procedurile pentru achizitia lucrarilor prevazute in etapa a doua a proiectului. Aceasta etapa cuprinde toate lucrarile pentru obtinerea linei de aparare a localitatii Ceatalchioi: este vorba despre realizarea digului Calin Podisca (finalizare la cota finala), a digului Sireasa - Podisca Calin, a Digului Potcoava Ceatalchioi, a digului Ceatalchioi-Plaur, digului brat Chilia - Ceatalchioi, digului brat Chilia Plaur si realizarea unor statii de pompare.

Investitia va fi finantata prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional