Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 2 / 2025

Locuinţă rustică

Proiecte /

Locuinţă rustică
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cum se caracterizează stilul rustic?

    Caracteristici: locuinţă rustică - parter

    S teren = 800 mp

    Procentul de ocupare al terenului = 18.75%

    Coeficientul de utilizare al terenului= 0.18 m2 A.d.c./ m2 teren

    S construită = 150 mp

    S desfăşurată = 150 mp

    Înălţimea maximă = 8.10 m

    Înălţimea la cornişă = 3.65 m

    S betonată alei = 70 mp

    Atunci când vă gândiţi la decorarea locuinţei în stil tradiţional, cu siguranţă vă vin în minte câteva elemente care caracterizează acest stil, însă parcă acestea nu îşi mai găsesc locul printre multitudinea de elemente şi stiluri moderne. Nu putem oferi o definiţie clară a stilului rustic, deoarece fiecare persoană are propria percepţie referitoare la modul în care îşi amenajează şi decorează locuinţa.

    Stilul rustic în locuinţă se caracterizează, înainte de toate, prin simplitate, rafinament şi bun gust.

    Stilul tradiţional se caracterizează prin căldura familiei şi legătura cu trecutul, cu originile, oferind locuinţei un ambient prin care se creează legătura cu natura. Mai mult decât atât, după cum am spus şi anterior, stilul rustic se potriveşte oricărui tip de locuinţă, atât caselor spaţioase, cât şi micilor apartamente. În cazul în care locuiţi la casă şi iubiţi stilul rustic, îl puteţi adopta chiar şi pentru amenajarea unui mic colţ de relaxare în grădină.

    Există şi persoane care îndrăgesc stilul tradiţional însă doresc să insufle spiritului rustic un aer de modernitate. Îmbinarea dintre rustic şi modern poate fi deosebită şi chiar armonioasă dacă elementele sunt alese şi mai ales poziţionate corespunzător.

    Dacă până acum aţi obişnuit să amplasaţi doar într-un colţ al locuinţei obiectele tradiţionale, este timpul să îmbrăţişaţi acest stil deosebit care cu siguranţă va adăuga propriei locuinţe acel aer de originalitate atât de necesar.

    Stilul rustic se potriveşte oricărei încăperi, însă pentru ca totul să se îmbine armonios vor fi respectate anumite reguli. Decorarea locuinţei în stil tradiţional presupune, după cum am spus şi în rândurile anterioare, naturaleţe şi bun gust.

    Mai mult decât atât, stilul rustic inspiră pe lângă naturaleţe şi simplitate, şi rezistenţă, întregul aspect fiind unul plăcut şi foarte relaxant.

    Stilul rustic reprezintă o alegere potrivită pentru o familie tradiţională. Ca orice alt stil de amenajare, acesta poate fi reinterpretat şi adaptat în funcţie de preferinţele fiecărui beneficiar.

    Locuinţa din imagini are la bază stilul rustic, însă personalitatea îi va fi pusă în valoare graţie elementelor tradiţionale folosite.

    Cum era de aşteptat, lemnul este prezent într-o proporţie semnificativă în locuinţa noastră, parchetul clasic şi lambriurile contribuind la atmosfera caldă pe care toţi "porii" casei o emană. Culorile sunt şi ele deschise şi foarte plăcute la nivel vizual, pastelate am putea spune.

    În ceea ce priveşte camerele am "zărit" o bucătărie, un living, trei dormitoare, un spaţiu de depozitare şi o baie. Bucătăria este foarte spaţioasă, având grinzile la vedere şi un mobilier cu multiple sertare.

    Fără nicio îndoială, în living, piesa centrală este şemineul care aminteşte de o sobă mai degrabă, dar detaliile elegante fac diferenţa.

    Casa se bucură şi de o minunată grădină unde cu siguranţă proprietarii preferă să ia masa sau pur şi simplu să se relaxeze.

    Despre noi. Suntem un birou de arhitectură care vă poate pune la dispoziţie soluţii complete pentru căminul dumneavoastră.

    Aveţi nevoie de noi pentru că ...

    Răspunsul scurt: În concepţia noastră "acasă" nu e doar o casă!

    Răspunsul lung: În orice lucrare realizată pornim de la conceptul de "acasă", de cămin, de spaţiu în care fiecare dintre noi dorim să ne petrecem cât mai mult timp alături de cei dragi şi nu doar de la ideea de adăpost.

    O locuinţa nu înseamnă doar un spaţiu în care ne retragem după serviciu sau în care dormim, ci un loc în care ne simţim în primul rând bine, în care ne reîncărcăm bateriile şi în care ne dezvoltăm legăturile de familie. În proiectarea unui spaţiu familial cum ar fi o locuinţă individuală, casă de vacanţă, casă de oaspeţi, locuinţa unifamilială, ideea de bază trebuie să fie confortul în înţelesul larg al cuvântului.

    Echipa noastră, formată din arhitecţi, ingineri constructori, ingineri de instalaţii, designeri de interior, vă oferă servicii de proiectare complexe, îmbinând soluţiile funcţionale şi tehnice cu cele estetice, astfel încât, atunci când treceţi pragul casei să puteţi spune: ce bine e acasă!

    SC SILVORA TERA SRL

    Manager - Olteanu Răzvan

    Designer - Sur Ionuţ

    Coordonare Proiect Revista Bursa Construcţiilor: Larisa Onofrei

    e-mail: consultantarapida@yahoo.com

    telefon: 0726015696

    www.new-idea.ro

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional