Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Lucrarile la aeroportul Iasi sunt in grafic

I.D. Investiţii /

Aeroportul Iasi

Aeroportul Iasi

Lucrarile la aeroportul Iasi evolueaza intr-un ritm multumitor a fost concluzia presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, in urma efectuarii ieri a unei vizite pe santier.

"In prezent se lucreaza cu 72 de camioane si 47 de utilaje de incarcare, sapare si profilare, adica buldozere, excavatoare, autogredere, cilindri compactori. Saptamana trecuta erau 60 de camioane si 37 de utilaje. Suntem aproape de nivelul optim de utilaje.", a declarat Cristian Adomnitei.

Lucrarile la noua pista (flexibila) de la Aeroportul Iasi au inceput pe data de 7 august. Asocierea Max Boegl Romania, SC Vega "93 SRL si SC UTI Grup SA a castigat licitatia pentru proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2.400 metri. Valoarea contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fara TVA. Lucrarile vor include realizarea pistei de decolare - aterizare, caii de rulare, extinderii platformei si a drumului perimetral, instalatiei de balizaj, canalizarii pentru ape pluviale, precum si a serviciilor de proiectare pentru toate cele mentionate anterior.

Termenul de finalizare este de 25 de luni, in acest termen inclusa si proiectarea.

Pana la acest moment nu sunt intarzieri in executie: "Lucrarile sunt in grafic. La sfarsitul lucrarilor vom avea cea mai moderna pista de aterizare-decolare din Romania, cu o structura complet flexibila si cu posibilitati de aterizare in conditii meteo nefavorabile. Costul pistei noastre va fi unul foarte bun. Pista din Iasi costa mai putin decat cea de la Cluj-Napoca, de exemplu. Acolo pista are 2.100 de metri, e rigida si e realizata pe teren drept. La Iasi pista va avea 2.400 de metri lungime, e flexibila si in plus trebuie sa mutam un deal pentru a obtine un profil corespunzator", a declarat Cristian Adomnitei.

In paralel cu lucrarile la pista, reprezentantii Aeroportului au in plan si dezvoltarea altor facilitati pentru companiile aeriene. "Ne preocupa inca de pe acum sa putem dota Aeroportul cu echipamente pentru navigatie satelitara. Din 2015 avioanele vor putea ateriza pe Aeroportul nostru in conditii de vizibilitate zero. Asta inseamna atractivitate maxima pentru companii si o rata zero de anulare a curselor din cauza conditiilor de vizibilitate redusa. Este un proiect pilot in Romania si cred ca vom reusi sa il realizam", a afirmat Marius Bodea, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional