Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mai multe constructii noi

I.D. Perspective /

Mai multe constructii noi

Reparatiile capitale au inregistrat cea mai mare crestere in luna iunie

Volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut cu 7,6% in luna iunie fata de luna precendenta, potrivit unui raport realizat Institutul National de Statistica.

Evolutia pozitiva s-a manifestat la lucrarile de reparatii capitale (+19,2%), la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+16,3%) si la lucrarile de constructii noi (+3,0%).

Pe obiecte de constructii, au avut loc cresteri astfel: la cladirile nerezidentiale (+19,8%), la cladirile rezidentiale (+8,1%) si la constructiile ingineresti (+2,7%).

Aceste cresteri ale volumului de constructii s-au manifestat mai putin ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Astfel, in luna iunie 2012, comparativ cu luna mai 2012, s-a inregistrat o scadere de 9,9%.

Pe elemente de structura (serie ajustata), s-au inregistrat scaderi la lucrarile de constructii noi (-6,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-1,9%). Lucrarile de reparatii capitale au crescut cu 8,0%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii (serie ajustata) a scazut la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 11,4%, respectiv cu 2,3%. Volumul lucrarilor de constructii a crescut, la cladirile nerezidentiale, cu 3,7%.

Lucrarile de constructii noi au evoluat cu 18% fata de semestrul I 2012

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut cu 7,5% in semestrul I din 2012, comparativ cu semestrul I 2011. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-10,8%) si la lucrarile de reparatii capitale (-8,6%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 13,5%, respectiv cu 2,5%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,7%.

In semestrul I 2012, comparativ cu semestrul corespunzator al anului precedent, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 7,7%, crestere evidentiata la lucrarile de constructii noi (+22,9%). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente s-au inregistrat scaderi cu 14,3%, respectiv cu 4,5%.

Pe obiecte de constructii s-au inregistrat scaderi la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 17,2%, respectiv cu 0,8%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 20,4%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional