Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Mari investitori"AFI Europe" transformă fosta fabrică "Flacăra" Ploieşti într-un mall şi o clădire de birouri

F.A. Investiţii /

Reuven Havar, country manager al "AFI Europe România"

Reuven Havar, country manager al "AFI Europe România"

Cunoscutul dezvoltator imobiliar "AFI Europe" vrea să construiască, în Ploieşti, un mare centru comercial şi o clădire de birouri. Reuven Havar, country manager al "AFI Europe România", ne-a declarat că terenul este situat în zona centrală a Ploieştiului şi că are o suprafaţă de 40.000 mp. Investitorii intenţionează să amenajeze 43.000 mp de spaţii comerciale şi 12.000 mp de spaţii de birouri.

"Construcţia proiectului va începe în primul trimestru din 2009 şi se va finaliza în ultimul trimestru din 2010", ne-a precizat domnia sa. La finele lunii martie, atât centrul comercial, cât şi clădirea de birouri se aflau în stadiu incipient de proiectare.

Directorul "AFI Europe România" ne-a explicat: "Deocamdată, fiind în stadiul de proiectare, încercam să realizăm un proiect care să acopere necesităţile oraşului atât din punct de vedere al centrului comercial, al mărcilor şi ancorelor prezente, cât şi din punct de vedere al înălţimii spaţiului de birouri şi al dotărilor. După finalizarea proiectării, vom ştii exact şi valoarea investiţiei".

Potrivit anunţului oficialilor "AFI Europe" de la finele anului trecut, mall-ul şi birourile din Ploieşti vor fi ridicate în locul fabricii de produse din fontă "Flacăra". Achiziţia terenului a costat 15 milioane de euro. Unitatea de producţie din centrul oraşului va fi relocată. Investiţia a fost estimată la 100 milioane de euro.

"AFI Europe" face parte din grupul "Africa Israel Investments", care a anunţat, la finele anului trecut, că va aloca, în următorii cinci ani, între 500 milioane şi un miliard de euro pentru proiectele imobiliare din Bucureşti şi împrejurimi. În total, compania deţine circa un milion de metri pătraţi de terenuri pentru dezvoltări rezidenţiale şi comerciale.

Pentru următorii 14 ani, politica de expansiune a grupului israelian include investiţii totale de circa două miliarde de euro în ţara noastră. Compania se va concentra pe dezvoltarea de centre comerciale în marile oraşe din ţară.

"AFI Europe" are mai multe proiecte rezidenţiale în stadiu incipient de dezvoltare. "AFI Green City" este un complex rezidenţial proiectat în sud-vestul Bucureştiului, care va cuprinde, în total, 5.000 de unităţi locative în blocuri. Terenul măsoară 260.000 mp şi vor fi amenajate şi 20.000 mp de spaţii comerciale. Alte dotări constau în grădiniţă, parcuri şi club cu restaurant.

"AFI Gardens" este situat în Pipera, în apropierea viitoarei autostrăzi Bucureşti - Braşov. Cartierul va cuprinde circa 2.600 de apartamente cu parcări subterane şi 5.000 mp de spaţii comerciale. Vor fi amenajate şi zone de petrecere a timpului liber şi spaţii publice.

"AFI Golden City" se află în nord-vestul Capitalei, lângă lacul Griviţa. Proiectul prevede amenajarea a circa 5.300 de unităţi locative, cu spaţii comerciale, de servicii şi petrecere a timpului liber.

Pe o suprafaţă mai mică de teren, de 21 de hectare, "AFI Village" va avea aproape 600 de apartamente. Acest proiect este amplasat în nordul Bucureştiului, între două păduri. În zonă, investitorii israelieni vor să amenajeze şi un teren de golf.

"AFI Golden Palace" este un proiect de centru comercial situat pe terenul fabricii Laromet din Capitală, alături de ansamblul rezidenţial "AFI Golden City". Achiziţia terenului fabricii a costat circa 77 milioane de euro "AFI Towers" este situat pe terenul fostei fabrici "Inox", "AFI Village" este proiectat în Buftea iar "AFI Green City" este situat în Măgurele.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional