Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Marile companii sud-coreene vor sa intre pe piata energetica din Romania

A.D. Perspective /

Excelenta Sa, domnul Im Han-Taek, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti.

Excelenta Sa, domnul Im Han-Taek, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti.

Compania sud-coreeana "KOGAS" si-a manifestat interesul pentru a participa cu tehnologie la realizarea proiectului AGRI (Interconectorul Azerbaidjan - Georgia - Romania), vizand asigurarea accesului Europei la gazele naturale din zona Marii Caspice via Marea Neagra, respectiv portul Constanta. Proiectul include construirea unui terminal de gaze naturale lichefiate in portul Constanta, in valoare de mai multe miliarde de euro. "Compania noastra are mare interes fata de proiectul AGRI, care va deveni o noua ruta de aprovizionare cu gaze naturale a Europei de Est. Vom depune in continuare eforturi sa oferim tehnologia cea mai buna", a declarat domnul Kang Ki Chang, presedintele "KOGAS", in cadrul conferintei Forum Invest - "Energy 2011".

Corneliu Condrea, director al Directiei Generala Energie, Petrol si Gaze, din cadrul Ministerul Economiei, s-a aratat increzator in succesul proiectului, adaugnad ca in prezent se lucreaza la realizarea studiului de fezabilitate.

Investitorii sud-coreeni sunt, de asemenea, interesati de piata energiilor regenerabile din Romania. "Este nevoie de proiecte de investitii in Romania. Vrem sa stabilim o relatie de cooperare pentru proiecte solare si eoliene", a afirmat Excelenta Sa, domnul Im Han-Taek, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti.

Domnia sa a subliniat ca, pe palierul energiei regenerabile, Coreea de Sud si-a propus ca pana in anul 2015 sa ajunga sa detina 15% din piata mondiala de panouri fotovoltaice si sisteme eoliana, ajungand astfel printre primii 5 producatori.

Productia de sisteme energetice regenerabile a tarii este preconizata sa atinga pragul de 15 miliarde de dolari pana in anul de referinta 2015, doua treimi din aceasta urmand sa merga spre export. "Coreea de Sud este foarte interesata de piata Europei de Est si in special Romania", a adaugat doamna Kim Tayleen Younghwa, manager al Asociatiei Coreene pentru Energii Noi si Regenerabile (KNREA).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional