Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MCA:Investiţii de 800.000 de euro pentru 2014

E.D. Amenajări /

Investiţii de 800.000 de euro pentru 2014

MCA Grup, producător local de uşi de garaj şi rulouri exterioare pentru ferestre a bugetat, pentru anul 2014, investiţii de peste 800.000 de euro, vizând integrarea unor noi categorii de produse şi dezvoltarea capacităţii de producţie a altora mai vechi, informează acesta într-un comunicat de presă.

Grupul a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 8 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de anul anterior. Exporturile au contribuit la aceasta cu aproximativ 25%, aport de două ori mai mare comparativ cu 2012, în timp ce vânzările pe piaţa internă s-au redus.

"Credem în continuare în creşterea exportului, experienţa ne-a dovedit că avem ce oferi. Obiectivul nostru pentru anul în curs este de creştere cu 20%, bazată în principal pe dezvoltarea pieţelor externe", spune Ciprian Oprea, director general MCA Grup.

În ceea ce priveşte evoluţia pieţei uşilor secţionale, trendul negativ setat în 2012 s-a domolit. Potrivit estimărilor MCA, în 2013 s-a înregistrat o contracţie cu aproximativ 5% valoric, în piaţă fiind comercializate mai multe modele economice. Însă ca volum, în România s-au vândut aproximativ 14.500 de uşi secţionale, nivel similar cu anul anterior.

Pentru anul în curs, compania estimează o uşoară revigorare a pieţei pe zona uşilor de garaj, ţinând cont şi de faptul că numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale s-a menţinut în 2013 la acelaşi nivel cu 2012, neînregistrând scăderi.

În zona rulourilor, MCA se aşteaptă la o creştere de aproximativ 10%, susţinută de potenţialul mare al pieţei, întrucât în România doar 2% dintre ferestrele noi se comandă cu rulouri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional