Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MDRT pregateste un nou cadru legislativ

A.D. Perspective /

Cristian Stamatiade, director al Directiei Tehnice in Constructii din MDRT.

Cristian Stamatiade, director al Directiei Tehnice in Constructii din MDRT.

Anul 2013 vine cu o serie de reglementari actualizate de Ministerul Dezvoltarii. Astfel, anul viitor va intra in vigoare noul cod de proiectare seisimica. Acesta introduce o noua harta de zonare seismica si prevede crestere cu 15% a acceleratiei prevazute pentru zonele seismice.

De asemenea, urmeaza sa fie promovat un nou cod de securitate la incendiu. Acesta va fi mult mai restrictiv. De exemplu, in cazul reabilitarii termice, materialele folosite vor fi, pe cat posibil, incombustibile, a precizat Cristian Stamatiade, director al Directiei Tehnice in Constructii din MDRT, cu ocazia unei intalniri cu constructorii.

In privinta cresterii eficientei energetice, urmeaza sa apara un ghid cu solutii-cadru care sa vina in sprijinul proiectantilor si constructorilor. Aceasta vine in completarea ghidului pentru derularea programului de reabilitare termica a locuintelor cu fonduri europene.

In prezent, se afla in faza finala proiectul de lege pentru reabilitarea termica a scolilor si spitalelor incepand cu 2013 .

De asemenea, dupa reactualizarea standardelor de cost pentru reabilitare termica, vor urma noi standarde pentur alte domenii, a mai spus domnul Stamatiade.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional