Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Ministerul Fondurilor Europene va fi principalul coordonator al programelor operationale

A.D. Perspective /

Guvernul a aprobat memorandumul prin care este stabilita arhitectura viitoarelor programe operationale pentru perioada 2014-2020. Aceasta va constitui baza de incepere a negocierilor cu Comisia Europeana, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice.

Executivul propune micsorarea numarului de institutii, ministere care gestioneaza programe operationale, micsorarea numarului de autoritati de management. "Practic, respectam ceea ce am spus in campania electorala, si anume sa fie un singur minister integrator, Ministerul Fondurilor Europene, care sa aiba autoritatea de management pentru programele operationale, cu exceptia programelor finantate din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, unde este obligatoriu sa ramana Ministerul Agriculturii ca autoritate de management. Singurul minister care inca va mai ramane autoritate de management pentru o perioada de tranzitie, probabil un an, maxim doi, va fi Ministerul Dezvoltarii Regionale, pana cand regiunile administrative pe care le vom infiinta vor capata acreditare, iar in acel moment, gradual, competentele si atributiile autoritatii de management centrale vor fi transferate catre regiuni", a afirmat domnul Dragnea.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional