Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

MMP va accelera procesul de solutionare a revendicarilor lacului Vacaresti

I.D. Perspective /

Ministerul Mediului si Padurilor va face tot posibilul pentru a rezolva problema restituirii terenurilor din aria Lacului Vacaresti, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor.

Rovana Plumb, ministrul mediului si padurilor, s-a intalnit vineri, 15 iunie 2012 cu o delegatie a reprezentantilor proprietarilor de terenuri din zona Lacului Vacaresti.

Delegatia a solicitat sa le fie respectat dreptul de proprietate asupra terenurilor revendicate, facand trimitere la proiectul anuntat privind declararea zonei Lacului Vacaresti drept arie protejata.

"Declararea zonei drept arie naturala protejata nu afecteaza dreptul de proprietate. In momentul in care zona respectiva va fi declarata arie protejata, proprietarii vor primi compensatii, vor fi despagubiti. Pentru a institui aria protejata, vom face o evaluare a biodiversitatii din zona respectiva. Repet insa, instituirea unei zone ca arie naturala protejata nu inseamna ca proprietarii terenurilor vor pleca de acolo", a subliniat ministrul Mediului si Padurilor.

Intalnirea cu fostii proprietari din zona lacului Vacaresti a avut loc in contextul in care, in urma cu aproape doua saptamani, de Ziua Mondiala a Mediului, Rovana Plumb anunta ca Ministerul Mediului si Padurilor va face toate demersurile legale pentru desemnarea zonei drept arie naturala protejata.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional