Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Moldova ar putea fi legata de Constanta printr-un drum expres

I.D. Investiţii /

Consiliul Judetean Tulcea a initiat un proiect care ar urma sa lege Moldova de Constanta priin realizarea unui drum expres.

Presedintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, a transmis un document de intentie in acest sens Ministerului Transporturilor.

"Va rugam sa considerati institutiile Consiliului Judetean Tulcea, Consiliului Judetean Vrancea, Consiliului Judetean Braila, Consiliului Judetean Galati si a Consiliului Judetean Constanta semnatari ai acestui document de intentie, drept parteneri credibili care pot sa sustina institutional orice demers facut de catre dumneavoastra in scopul realizarii acestui deziderat extrem de important pentru intreaga regiune.", a precizat Horia Teodorescu.

In urma unei analize realizate la nivelul situatiei economico-sociale (atat a judetului Tulcea, cat si a judetelor invecinate: Vrancea, Galati, Braila si Constanta) a reiesit faptul ca realizarea acestei propuneri ar veni si in sprijinul rezolvarii necesitatilor acestora, asigurand dezvoltarea intregii zone. Zona dispune de numeroase obiective turistice regionale (litoralul Marii Negre, Delta Dunarii, Complexul lagunar Razim-Sinoe, Parcul National Muntii Macinului, Carpatii de Curbura).

De asemenea in aceasta regiune exista obiective economice regionale, precum ar fi platformele industriale, santierele navale, porturile, gigantii industriali Sidex, Promex, Feral, Alum.

"In acest sens, este prioritar ca aceasta regiune sa fie conectata la doua coridoare de transport rutier, Coridorul 9 Pan-European si Autostrada A2, prin realizarea drumului express Focsani- Tulcea -Constanta, asigurandu-se, astfel, accesul rapid la obiectivele turistice si economice ale regiunii si deschizand, totodata, drumul catre Sudul Europei si Asia, respectiv Bulgaria, Turcia, Grecia, precum si catre Europa de Nord-Est, respectiv Ucraina, Moldova, Rusia, Bielorusia", se precizeaza in documentul de intentie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional