Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Noile stiluri de amenajare pentru aceasta primavara

I.D. Amenajări /

Flower Fashion

Flower Fashion

Combinarea armonioasa de culori, cu treceri de la nuante vivace precum portocaliu, albastru sau verde smarald, la nuante simple de beige sau maroniu, se numara printre principalele tendinte in design interior din aceasta primavara, potrivit Hornbach, retailer locali de materiale de constructii si gradinarit.

In aceasta primavara, in amenajarea interioara sunt indicate atat nuantele puternice, cat si cele simple. Accentele in locuinta cad pe lampile moderne, tablourile care ies in evidenta, dar si pe alte elemente cromatice de stil. Tot in aceasta perioada se poarta si florile, fie ca vorbim de tapet, perdele sau covoare.

Stilul Flower Fashion

Ambientul nu a fost niciodata mai floral ca in aceasta primavara. In cadrul acestui stil, imaginile florale pictate, intr-o realizare aproape impresionista, infrumuseteaza materialele, lenjeria de pat, tapetul, materialele decorative sau covoarele. Fiecare incapere devine o oaza de inspiratie si poarta amprenta primaverii.

Pentru a completa decorul in mod armonios, pot fi alese piese de mobilier colorate, balansoare sau scaune în culori vii. Nu trebuie să lipsească nici lămpile din material textil, pernele moi în culori diverse, covoarele deschise şi plante cât mai multe în toate colţurile camerelor.

Stilul Light & Dark

Spatiile intunecate capata de asemenea un rol din ce in ce mai important in arhitectura. Astfel, non-culorile alb si negru isi gasesc tot mai des utilizarea in decorarea spatiilor interioare - insa numai in combinatii cu nuante aprinse - altfel incaperile au un aer sobru si incomplet. Modelele sunt grafice, realizate deseori cu accente puternice, liniare, spre exemplu modele de fagure, dungi, zigzag sau clasica tabla de sah.

De aceasta data accentele pot fi realizate cu corpuri de iluminat metalice, tesaturi in dungi si in carouri, iar pentru un ambient deosebit este recomandata folosirea unei podele albe si vopsirea peretilor in tonuri de gri.

Stilul Pure & Simple

Culorile propuse sunt tot mai pale si patrund in locuinte tonurile maronii si beige, asigurand o ambianta naturala, confortabila. Ansamblul creat are un efect calm, discret si valoros.

Modelele sunt inspirate de natura: lemn, nisip, piatra, plante si animale. Accentul se pune pe suprafetele realizate din panouri de lemn, tencuielile calcaroase sau naturale, materialele de panza si lana. Pentru a crea un ambient care sa se incadreze in acest stil, peretii pot fi placati cu lemn in tonuri de ciment, perdele sub forma de panouri si rame foto cu fotografii retro - alb-negru.

Stilul Ocean Feeling

Albastru este in continuare culoarea preferata a europenilor, urmata indeaproape de rosu, potrivit specialistilor Hornbach. Aceasta tendinta este marcata pe de o parte de culori tropicale, nuante de portocaliu, puternice, pe de alta parte de nuante de apa, pietre pretioase si semipretioase cum ar fi turcoazul, lapislazuli, opalul si smaraldul.

Ocean Feeling reprezinta o lume decorativa intensa cu un continut majoritar grafic - de la dungi pana la romburi, orice poate fi binevenit aici. Iar lumanarile, vazele si tablourile creeaza accente pline de stil. Nu trebuie uitate nici lampile atarnate deasupra mesei, usile albe sau podeaua din lemn.

Hornbach a deschis in Romania primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti (Berceni, Militari si Balotesti), unul in Brasov si unul in Timisoara.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional