Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

OMV Petrom modernizeaza ICPT Campina

I.D. Investiţii /

OMV Petrom va demara modernizarea Institutului de Cercetare si Proiectare Tehnica (ICPT) de la Campina. Investitia totala este estimata la circa 3,7 milioane euro si se va derula in perioada 2013-2015. Proiectul vizeaza constructia unui depozit de carote si dotarea laboratorului cu echipamente moderne.

Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie, a precizat: "Modernizarea ICPT este foarte importanta pentru divizia de explorare si productie, avand in vedere ca institiutul gestioneaza analiza structurilor de sol si desfasoara activitati legate de cercetarea si dezvoltarea de tehnici noi de foraj, adecvate zacamintelor pe care le operam."

Lucrarile au in vedere constructia unei noi cladiri care va deservi activitatea de laborator si de stocare a carotelor (care sunt pastrate in prezent in trei locatii diferite) precum si modernizarea echipamentului necesar pentru activitatile de cercetare si dezvoltare, o parte din acesta fiind invechit.

Proiectul va fi finantat atat din surse proprii, cat si din fonduri europene, prin programul operational sectorial "Cresterea competitivitatii economice", co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala "Investitii pentru viitorul dumneavoastra". In acest sens, compania a semnat un contract de finantare cu Ministerul Educatiei Nationale pentru suma de 1,5 milioane euro.

"Faptul ca am reusit sa obtinem finantare din fonduri europene reprezinta un succes si sper ca astfel sa incurajam initiative similare, contribuind la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor de la Uniunea Europeana.", a adaugat Gabriel Selischi.

Institutul de Cercetari si Proiectari Tehnice (ICPT) din Campina este specializat pe cercetari stiintifice pentru industria petroliera. Centrul face parte din Divizia Explorare - Productie, Unitatea Domestic Assets in cadrul OMV Petrom S.A.

Incepand cu anul 2005 ICPT Campina beneficiaza de un amplu program de investitii ce are ca obiectiv modernizarea si retehnologizarea laboratoarelor. Investitiile s-au ridicat la aproximativ 12 milioane euro din care 6 milioane euro au fost alocati pentru modernizarea infrastructurii si 6 milioane euro pentru achizitionarea de echipament de laborator si cercetare de ultima generatie.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional