Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pana in 2018 toate orasele principalele vor fi unite de autostrazi

A.D. Investiţii /

Reteaua de autostrazi in 2018.

Reteaua de autostrazi in 2018.

Guvernul isi propune sa atraga fonduri europene de 4,8 miliarde de euro in perioada 2014-2020 pentru constructia de autostrazi. La acesti bani se va adauga finantarea nationala, de 750 milioane - un miliard de euro pe an, rezultata din acciza suplimentara la combustibili, a precizat primul-ministru Victor Ponta.

Pana in anul 2018, executivul isi propune sa realizeze cu fonduri europene urmatoarele tronsoane de autostrada: Sibiu - Brasov - Bacau - Roman - Iasi - Ungheni; Roman - Targu Neamt; Pitesti - Ramnicu Valcea; Bucuresti - Alexandria; Craiova - Claafat si Ploiesti - Buzau - Focsani.

In paralel, guvernul isi propune sa finanteze in regim de concesiune sau parteneriat-public-privat tronsoanele de autostrada: Gilau - Suplacu de Barcau; Pitesti - Craiova; Comarnic - Ploiesti si Comarnic - Brasov.

Oferta finala pentru constructia autostrazii Comarnic - Brasov (in concesiune) urmeaza sa fie depusa pe 9 decembrie, a precizat premierul.

De asemenea, se afla in procedura avansata de atribuire realizarea Centurii de Sud a Bucurestiului, in regim de autostrada. Tot intr-o formula avansata se afla si tronsonul de autostrada Pitesti-Craiova. Lucrarile ar putea incepe de anul viitor, a adaugat premierul.

Din bugetul de stat pe 2014 (acciza suplimentara la combustibili), guvernul a propus finalizarea segmentului de autostrada Bors-Suplacu de Barcau, precum si constructia tronsonului Focsani - Galati - Braila.

Costurile de constructie vor varia de la 5 milioane de euro pe km de autostrada in zona de campie, pana la 30 milioane de euro pe km (in cazul tronsonului Comarnic - Brasov, care presupune si constructia de tunele), a mai precizat primul-ministru.

In prezent sunt in lucru sau in curs de atribuire urmatoarele troansoane: Nadlac-Arad; Timsioara - Lugoj; Sebes - Sibiu; Sebes-Turda (s-a finalizat licitatia) si Turda - Targu Mures.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional