Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pana la finele anului demareaza lucrarile la pasajul Piata Sudului

I.D. Investiţii /

Lucrarile la pasajul de la Piata Sudului vor demara pana la finele anului. Se va incepe cu devierile de canalizare, a anuntat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Potrivit declaratiilor anterioare ale primarului lucrarile ar fi trebuit sa inceapa in perioada august-septembrie insa licitatia pentru atribuirea contractului de executie a fost anulata.

Lansata in mai 2013, licitatia pentru lucrarile la pasajul din Piata Sudului, a fost anulata in luna octombrie din cauza abaterilor grave de la prevederile legislative. Doua oferte declarate admisibile nu ar fi trebuit sa fie acceptate de beneficiar, Primaria Bucuresti. Este vorba despre oferta depusa de asocierea T Dancor Romconstruct - Imob Lux Construct -Coveco.Coop.SPA-Construzioni Generali Europa- Specialist Consulting si de cea a asocierii As.Astaldi SPA-Euroconstruct Trading 98-RCV Global Group.

Valoarea totala a proiectului se ridica la suma de 127,14 milioane lei din care 96,42 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila acordata prin Programul Operational Regional. Contractul de finantare prin POR a fost incheiat intre Primaria Capitalei si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in octombrie 2012. Din suma totala valoarea contractului de lucrari a fost estimata intre 83,05 milioane si 89,8 milioane lei fara TVA.

Proiectul vizeaza fluidizarea traficului in intersectia Calea Vacaresti, Sos. Oltenitei, str. Nitu Vasile (Piata Sudului). Se va executa un pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti - Str. Nitu Vasile. Proiectul include realizarea pasajelor pietonale in intersectie, pe directia Str. Nitu Vasile-Calea Vacaresti de o parte si de alta a pasajului rutier propus. De asemenea se va realiza legatura pietonala prin pasajul subteran intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Sos. Oltenitei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional