Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Parteneriat public-privat pentru constructia de microhidrocentrale pe Somes

I.D. Perspective /

raul Somes

raul Somes

Proiectul de constructie a sapte microhidrocentrale pe raul Somes ar putea fi implementat printr-un parteneriat public-privat intre Consiliul Judetean Cluj si firma PVB Power Group S.p.A.

Investitia s-ar ridica la valoarea de peste 220 de milioane de euro. Proiectul "River Somes" prevede realizarea unui numar de sapte microhidrocentrale pe raul Somes, dintre care una si pe teritoriul judetului Cluj, in comuna Vad. Constructia microhidrocentralelor se va derula pe parcursul a trei ani, aceasta debutand in 2013.

In cursul saptamanii trecute, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a efectuat o vizita de lucru in Bulgaria, la sediul firmei PVB Power Bulgaria AD.

Pe langa colaborarea pentru realizarea hidrocentralelor de pe Somes, s-a discutat cu reprezentantii firmei posibilitatea construirii unei microhidrocentrale si in municipiul Dej.

Horea Uioreanu a declarat:

"Potentialul hidroenergetic al judetului Cluj este unul extrem de ridicat, putand contribui la dezvoltare economica accelerata a judetului. Astfel, proiectul "Somes River" vine in intampinarea locuitorilor judetului, acestia putand beneficia atat de o energie mai ieftina cat si de o agricultura locala performanta, care nu va mai avea de suferit pe timp de seceta",

PVB Power Bulgaria AD este o companie cu actionariat italian care urmareste dezvoltarea energiei din resurse regenerabile prin valorificarea potentialului hidroenergetic al raurilor de pe teritoriul Europei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional