Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pasaj suprateran in municipiul Ploiesti, construit cu fonduri POR

I.D. Investiţii /

Proiectul "Accesibilitate si fluidizare trafic catre zona industriala Ploiesti Vest si platforma industriala Brazi" va fi finantat prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Contractul de finantare a fost incheiat ieri, 11 noiembrie, intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia si beneficiar, parteneriatul dintre Municipiul Ploiesti si Judetul Prahova.

Valoarea totala a proiectului este de 90,83 milioane lei, din care: valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala este de 72,22 milioane lei, valoarea nerambursabila din bugetul national este de 15,86 milioane lei, iar cofinantarea eligibila a beneficiarului este de 1,8 milioane lei. Contractul de finantare se va implementa in 20 de luni, perioada de timp in care se va construi un pasaj suprateran peste cinci linii de cale ferata, in suprafata de 17.695 mp.

Prin acest proiect se vor executa urmatoarele lucrari: se va extinde strada Marasesti de la doua la patru benzi, se va construi un pod in lungime de 471,34 m, se va realiza un sens giratoriu, se vor construi patru drumuri de acces de-a lungul pasajului pentru riverani, se vor crea piste pentru biciclete in lungime de 1.550 m si trotuare in lungime de 2.545 m. Totodata, pentru acest pasaj si drumurile de acces construite, se va realiza un sistem de canalizare pluviala si se vor monta stalpi noi de iluminat.

Potrivit obiectivelor stabilite prin proiect, la finalizarea acestuia se va reduce timpul de calatorie inspre si dinspre Ploiesti, viitorul pasaj asigurand legatura municipiului cu DN1, A3, cu localitatea Targsoru Vechi, zona industriala Ploiesti Vest si platforma industriala Brazi.

Contractul de finantare semnat astazi este cel de-al 15-lea proiect care primeste fonduri nerambursabile in cadrul Planului Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Ploiesti. Valoarea totala a asistentei nerambursabile solicitate in cadrul acestor proiecte este de peste 500 milioane de lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional