Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pasajul Madach va fi reabilitat prin parteneriat public-privat

I.D. Investiţii /

Pasajul Madach va fi reabilitat prin parteneriat public-privat

Pasajul Madach din Oradea va intra in proces de amenajare si reabilitare. Proiectul de lucrari include amenajarea unei terase si extinderea spatiului comercial invecinat. Consilierii locali au stabilit in cadrul sedintei de consiliu de luni, 9 septembrie, in ce conditii se va desfasura investitia.

     Conform proiectului de hotarare aprobat, reabilitarea pasajului se va face printr-un parteneriat public-privat. Dupa finalizarea lucrarilor investitia va fi predata municipiului Oradea. In compensarea cheltuielilor realizate partenerul proiectului va deveni chiriasul spatiului pe o perioada calculata proportional cu valoarea investitiei.

     Lucrarile vor avea in vedere repararea peretilor si a tavanului pasajului acolo unde este cazul. Totodata in cadrul pasajului va fi amenajat un punct de informare turistica. 

Pasajul Madach face parte din cladirea Bazarului, o constructie valoroasa din punct de vedere istoric si arhitectural, care se integreaza perfect in stilul neoclasic, cu elemente neorenascentiste si neobaroce, al cladirii teatrului si al celorlate constructii din centrul orasului Oradea.

     Constructia cladirii Bazarului a inceput in 1899, odata cu constructia cladirii teatrului, dupa proiectul arhitectului Rimanoczy Kalman. Aici a functionat primul cinematograf, teatrul Edison, care avea aranjate fotoliile in amfiteatru si un bufet englezesc.  

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional