Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pasajul Piata Presei Libere va fi construit

A.D. Investiţii /

Pasajul Piata Presei Libere va fi construit

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat miercuri Planul Urbanistic Zonal vizand construirea unui pasaj rutier si pietonal subteran la piata Presei Libere din Capitala.

Astfel, se propune realizarea unui ansamblu multifunctional subteran alcatuit dintr-un pasaj rutier subteran pe sensul Soseaua Bucuresti-Ploiesti - Soseaua Kiseleff si a unor pasaje pietonale subterane care sa faca legatura intre Piata Presei Libere, Piata Montreal si terminalul liniei de tramvai si al autobuzelor, precum si cu viitoarea statie de metrou de pe magistrala 6 de metrou (Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda).

Primaria Capitalei a motivat necesitatea investitiei datorita convergentei unor fluxuri importante de vehicule si pietoni si a unor linii de transport public, fapt ce determina "disfunctii majore". Prin realizarea investitie va fi asigurata "imbunatatirea infrastructurii, reabilitarea si marirea capacitatilor retelelor publice edilitare si cresterea performantei transportului public".

PUZ-ul a fost elaborat de Metroul SA si Dorin Stefan Birou de Arhitectura.

La inceputul saptamanii, Filiala Bucuresti a Ordinului Arhitectilor din Romania a solicitat public Consiliului General sa respinga PUZ-ul Piata Presei Libere, argumentand ca realizarea pasajului este un proiect "inutil functional si fundamental nociv in raport cu zona cea mai importanta a Soselei Kiseleff".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional