Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Pelesul intra in lucrari de restaurare

I.D. Investiţii /

Castelul Peles a intrat in proces de restaurare. Se vor executa lucrari la terasa cu busturi si terasa Fantanii lui Adonis (terasa de sud-est).

Valoarea lucrarilor de consolidare-restaurare este de 955.770 lei TVA.

Finantarea este asigurata prin Programul National de Restaurare a Monumentelor Istorice.

Finantarea si urmarirea executiei acestor lucrari de restaurare si conservare va fi asigurata de Institutul National al Patrimoniului (INP).

Alexandru Muraru, directorul general al INP, a declarat:

"Restaurarea Castelului Peles este un moment cu incarcatura simbolica si identitara. Locul in care s-au nascut regii Romaniei, spatiul atator momente istorice din trecutul national, este un simbol al Patrimoniului National.

Restaurarea Complexului Peles reprezinta un act de demnitate nationala si un mesaj de incurajare pentru investitia in monumentele istorice de importanta universala. imi doresc ca anul viitor sa putem receptiona aceste lucrari."

Principalele lucrari care vor fi executate la cele doua zone presupun consolidarea portiunilor de zid prabusit a Terasei Fantanii lui Adonis, refacerea zidariei din piatra, refacerea pavajelor, curatarea si tratarea tuturor elementelor din piatra cu remontarea acestora pe pozitiile initiale, consolidarea coloanelor fantanii centrale si a coloanelor foisorului la Terasa cu busturi si refacerea gazonului pe strat geodren etc.

In urma unei decizii de retrocedare, pe 1 martie 2007, Castelele Peleş şi Pelişor, impreuna cu terenurile aferente, au fost restituite, Regelui Mihai I.

Prin protocolul incheiat cu Casa Regala a Romaniei, in anul 2010 statul roman si-a asumat obligatia ca pe perioada in care va administra Muzeul National Peles sa investeasca in lucrari de punere in siguranta si punere in valoare a Complexului Peles.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional