Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

PENTRU ACEST AN CJ Prahova a prevăzut investiţii de peste 32 milioane lei

Investiţii /

CJ Prahova a prevăzut investiţii de peste 32 milioane lei
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Valoarea totală a investiţiilor prevăzute de Consiliul Judeţean Prahova pentru anul în curs se ridică la peste 32 milioane lei - sumă prevăzută din bugetul de stat şi din cel local, după cum ne-au spus reprezentanţii instituţiei.

    Din aceşti bani, investiţiile în continuare reprezintă peste 10 milioane de lei, investiţiile noi - 15,59 milioane lei şi alte cheltuieli de investiţii (proiecte, dotări independente), în valoare de 6,46 milioane lei.

    După cum ne-au spus sursele citate, cele mai importante investiţii prevăzute să se desfăşoare în acest an sunt următoarele:

    - construirea Şcolii Gimnaziale Speciale nr. 1 Ploieşti, a cărei valoare de investiţie se ridică la 5.247.000 lei (banii sunt prevăzuţi de la buget local şi din cel de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală);

    - reabilitarea sistemului microzonal alimentare cu apă (sursa Crasna),

    - înlocuire conductă de transport apă potabilă şi reabilitare construcţii hidrotehnice aferente, de la staţia de tratare Schiuleşti la rezervorul de înmagazinare Gogon, Slănic (valoarea totală a investiţiei: 7.824.000 lei - buget local);

    - amenajarea sensului giratoriu DN1B - DJ 236, comuna Blejoi, cu o valoare totală a investiţiei de 4.381.000 Iei, de la bugetul local;

    - consolidarea DJ 234 Salcia, punctele Rast, Stroescu şi Dumitru; valoarea totală a investiţiei - 1.410.000 lei, din bugetul local;

    - consolidarea DJ 102B, Drajna, km 5+200 - valoarea totală a investiţiei: 1.500.000 Iei - buget local;

    - consolidarea DJ 207, ŞotriIe - Câmpina, km 9+800, cu o valoare totală a investiţiei de 960.000 lei - buget local;

    - consolidarea DJ 207, ŞotriIe - Câmpina, km 8+700 - valoarea lucrărilor cifrându-se la 1.600.000 Iei, bani prevăzuţi în bugetul local.

    În perioada de programare 2007-2013, Consiliul Judeţean Prahova a accesat fonduri de post-aderare pentru o serie de proiecte, atât pe Programul Operational Regional (POR), dar si pe POS Mediu (pentru reţeaua de apă şi canalizare şi pentru dezvoltarea sistemului de management integrat al deşeurilor din judeţ), POSCCE, POSDRU, atât ca solicitant direct, cât şi ca partener.

    Pentru perioada 2014- 2020, Consiliul Judeţean Prahova a demarat pregătirea documentaţiei în vederea promovării proiectelor prioritare în domeniul infrastructurii de transport regional ce asigură conectivitatea cu Reţeaua Europeană TEN-T, pe POR Axa 6.1.

    Sursele de finanţare pentru obiectivele de investiţii pentru anul 2016 sunt bugetul judeţului, bugetuI de stat, fonduri europene.

    Perspectiva dezvoltării investiţiilor la nivelul judeţului se desprinde din cuprinsul Planului de Dezvoltare Durabilă al judeţului Prahova pentru perioada 2014-2020.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Proiecte

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Internaţional