Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PENTRU SUSŢINEREA ŞI PROMOVAREA CONCEPTELOR SMART CITYGrupul de presă BURSA - premiat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate

Smart City /

Grupul de presă BURSA - premiat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Grupul de presă BURSA a fost premiat de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate (ARSCM) pentru susţinerea constantă şi promovarea conceptelor privind dezvoltarea comunităţilor creativ inteligente, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017, care a avut loc în 19 Octombrie, la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

    Evenimentul se află la cea de-a doua ediţie şi a premiat atât reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, cât şi persoane şi companii implicate în dezvoltarea comunităţilor creativ-inteligente. Concursul s-a desfăşurat în două etape - prima incluzând jurizarea proiectelor înscrise în concurs şi premierea acestora, iar cea de-a doua - acordarea Diplomelor de Excelenţă. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai mediului academic şi experţi în domeniile smart city. Eduard Dumitraşcu, Preşedintele Asociaţiei Române pentru Smart City şi Mobilitate, ne-a declarat: "Ediţia de anul acesta a Smart City Industry Awards a adăugat acordarea diplomelor de excelenţă participanţilor la construirea acestui domeniu în România, iar aici includem reprezentanţi ai ministerelor, ai autorităţilor locale şi centrale, mediului universitar, ONG-uri şi presă. Pe parcursul unui an calendaristic de la ultima ediţie a premiilor, au avut loc numeroase schimbări şi a apărut interesul real al autorităţilor, au apărut mai multe eforturi individuale ale diverselor entităţi, iar noi încercăm să aşezăm toţi reprezentanţii la o masă comună, să încurajăm schimbul de bune practici, astfel încât eforturile să fie urmate de acţiuni clare şi să poată exista rezultate concrete".

    Eduard Dumitraşcu ne-a mai spus că aşteptările încep să crească şi că este necesară profesionalizarea tuturor celor interesaţi de domeniu. Domnia sa a adăugat: "Am iniţiat şi participăm activ la introducerea celor opt standarde internaţionale Smart City în România. Anul acesta, ARSCM a lansat mai multe proiecte şi programe, dintre care amintim cel mai important program de educare şi adaptare a autorităţilor cu noile tehnologii, şi anume Caravana Smart City. Este un program derulat pe parcursul a 12 luni, în care aducem la un loc atât specialişti ai mediului privat, cât şi reprezentanţi ai instituţiilor statului şi mediul academic. Este un concept nou, extrem de bine primit, şi mulţumim şi pe această cale autorităţilor locale care au înţeles să ne sprijine demersurile. Lansarea a avut loc în septembrie în Bucureşti, iar prima oprire în ţară a fost la Braşov, la cinema, pentru a profita la maximum de beneficiile tehnologiei, unde au participat reprezentanţi ai judeţelor Braşov, Sibiu, Mureş, Covasna, Harghita. Mesajul transmis de către reprezentantul Guvernului, Secretarul de Stat Laszlo Borbely, a fost unul de deschidere faţă de noile tehnologii în beneficiul cetăţenilor. Totodată, acesta a lansat invitaţia încheierii unui protocol de colaborare cu Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate". Potrivit preşedintelui ARSCM, Caravana Smart City va continua în perioada 15-16 noiembrie 2017 la Iaşi şi Piatra Neamţ şi în 7 decembrie 2017 la Alba Iulia.

    Un alt proiect al Asociaţiei este anunţarea în premieră, cu ocazia Premiilor Industriei Smart City 2017, a Centrului de Inovare şi Dezvoltare Smart City.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional