Realizarea de pereti despartitori este una dintre cele mai intalnite metode de reamenajare a spatiului in locuinta, romanii fiind tot mai atrasi de astfel de proiecte, considera Hornbach, retailer de materiale de constructii si gradinarit.
Peretii despartitori sunt realizati din gips-carton si reprezinta o alternativa la cei masivi, din caramida sau BCA. Dincolo de rolul de separare a incaperii si de reimprospatare al ambientului, acestia ofera protectie impotriva incendiilor si zgomotelor si tin loc de izolare termica.
Mugurel - Horia Rusu, Directorul General al Hornbach Romania, a precizat:
"Achizitia de produse necesare construirii de pereti despartitori a cunoscut un trend crescator in ultimii ani, in principal datorita faptului ca acestia contribuie la economisirea de energie si timp. Totodata, clientii nostri aleg sa construiasca pereti despartitori si pentru ca vor sa-si creeze un spatiu de locuit pe masura nevoilor lor, intr-un mod rapid, simplu si cu un efort redus".
Acesta a mai adaugat ca un factor important de care trebuie sa tina cont clientii in momentul cumpararii de produse necesare construirii de pereti despartitori este ca acestea sa indeplineasca cerintele de protectie fonica, termica si rezistenta la foc, intrucat extinderea unui incendiu intr-o incapere este influentata esential de comportarea la foc a materialelor de constructie cu care este realizata incaperea.