Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Piata rusa se deschide pentru constructorii romani

A.D. Perspective /

Piata rusa se deschide pentru constructorii romani

In contextul in care piata interna nu ofera foarte multe oportunitati de lucru pentru constructori, acestia sunt tentati sa lucreze pe pietele externe. O directie promitatoare in acest sens este piata Federatiei Ruse.

"Nu avem foarte multe variante in acest moment, deoarece sunt multe proiecte si finantari blocate, iar alternativa fondurilor europene a inceput sa se gripeze. Din acest motiv, in ultima perioada am initiat colaborari in afara tarii", a declarat Crsitian Erbasu, presedintele Patronatului Soceitatilor din Constructii (PSC).

In opinia directorului executiv al PSC, Tiberiu Andrioaiei, exista un potential extraordinar de colaborare cu Federatia Rusa. Cu toate acestea, Romania lipseste in prezent de pe aceasta piata.

Potentialul pietei ruse pentru constructorii romani a fost reliefat de Grigorii Veretelnikov prim-vicepresedintele Uniunii Constructorilor din Rusia. Domnia sa a precizat ca Rusia are ca obiectiv constructia a 100 milioane mp de locuinte pana in anul 2016, iar pana in orizontul 2020 trebuie atins plafonul de 143 milioane mp, respectiv echivalentul a un mp pe cap de locuitor. La aceste lucrari se adauga si investitiile importante in obiective necesare derularii Olimpiadei din 2014 si a Campionatului mondial de fotbal din 2018.

Din aceste motive, exista o mare disponibilitate pentru antreprenorii straini, inclusiv pentru cei din Romania.

"Sper ca in viitorul cat mai apropiat frmele romanesti sa vina pe piata rusa, pentru constructii-montaj, proiectare si furnizarea de materiale. Apreciem experienta romanilor pe lucrari de finisaj", a afirmat domnul Veretelnikov.

In luna mai 2013 urmeaza sa aiba loc o delegatie a PSC in Rusia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional