Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PLANURI INTEGRATE DE DEZVOLTARE URBANABacău: Şapte proiecte prioritare

F.A. Investiţii /

Bacău: Şapte proiecte prioritare

Ca pol de dezvoltare municipiul Bacău poate beneficia de o alocare financiară de 22,24 milioane euro, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1. Totuşi, această sumă nu acoperă integral valoarea proiectelor considerate prioritare, de circa 28 milioane euro.

Proiectele prioritare prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Bacău sunt:

- "Modernizare Calea Moineşti", valoare totală 37,66 milioane lei;

- "Reabilitarea şi dotarea cu echipamente a Centrului social pentru îngrijire persoane vârstnice", valoare totală 4,46 milioane lei;

- "Reabilitare infrastructură urbană zona I.L.Caragiale - Milcov - intersecţie cu str.Letea", valoare toală 30,2 milioane lei;

- "Reabilitare infrastructură urbană zona Mioriţei- 9 Mai-Vântului-Vadul Bistriţei", valoare totală 18,89 milioane lei;

- "Reabilitare Pasaj Letea", valoare totală 7,27 milioane lei;

- "Reabilitare şi modernizare imobil str. Henri Coanda 9", valoare totală 5,27 milioane lei;

- "Creare şi modernizare spaţii verzi în municipiul Bacău", valoare totală 16,11 milioane lei;

Toate proiectele din lista prioritară vor fi depuse spre evaluare la Organismul Intermediar pentru POR 2007-2013 ADR Nord Est până la sfârşitul lunii mai 2011, fiind la jumătatea lunii aprilie în faze avansate de proiectare sau de pregătire a cererilor de finanţare, consideră Mihaela Grosu, consilier Serviciul Implementare Proiecte Primaria Municipiului Bacau

"Cu siguranţă, în acest an vor fi începute lucrările de execuţie la două dintre proiecte, respectiv la Calea Moineşti şi la Centrul social pentru îngrijire persoane vârstnice. Dacă procesul de evaluare a proiectelor se va desfăşura într-un ritm rapid, sperăm să putem începe lucrările la încă două proiecte din lista prezentată", ne-a declarat doamna Grosu.

În etapa precontractuală de verificare a proiectului tehnic, se află proiectele "Modernizare Calea Moineşti" şi "Reabilitare şi dotare cu echipamente a Centrului social pentru îngrijire persoane vârstnice". La finalizarea acestei etape urmând să fie semnat contractul de finanţare.

Obiectivul general al proiectului "Modernizare Calea Moineşti" este fluidizarea traficului urban şi de tranzit în zona de acţiune urbană, activităţile desfăşurate în cadrul proiectului fiind:

- lărgirea pasajului suprateran la patru benzi de circulaţie;

- realizarea pistelor pentru biciclişti (câte una pentru fiecare sens de circulaţie);

- asigurarea iluminatului pe pasajul Mărgineni;

- reabilitarea trotuarelor;

- iluminat public cu statut ornamental specific mediului urban;

- reabilitarea structurii de rezistenţă a podului peste pârâul Trebes;

- realizarea unei intersecţii în sistem giratoriu a cărei geometrie să includă insule de dirijare a traficului.

Serviciile de proiectare pentru acest proiect au fost asigurate, în urma procedurii de achiziţie publică, de către SC PÖYRY România SRL.

Obiectivul general al proiectului "Reabilitarea şi dotarea cu echipamente a Centrului social pentru îngrijirea persoanelor vârstnice" este asigurarea de servicii sociale adecvate pentru persoanele vârstnice, menite să sprijine normalizarea şi creşterea calităţii vieţii acestora. Prin implementarea lui, Primăria Municipiului Bacău îşi propune:

- reabilitarea/modernizarea clădirilor destinate serviciilor sociale şi dotarea acestora cu echipamente specifice: reparaţii capitale şi reabilitare energetică la căminul pentru îngrijire persoane vârstnice şi la cantină;

- dotarea cu echipamente specifice.

Pentru proiectul menţionat, serviciile de proiectare au fost asigurate de societatea I.P.C.T. SRL Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional