Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Platforma Aversa a fost vanduta pentru 17 milioane de euro

A.D. Investiţii /

Ministerul Economiei a vandut pentru suma de 17,3 milioane de euro producatorul de pompe Aversa Bucuresti catre consortiul format din firmele Blue Diamond Estate (n.r. controlata de fondul de investitii canadian Benevo) şi Autoplast Engineering, a anuntat ministrul economiei, Varujan Vosganian.

Cumparatorii au intrat astfel in posesia cladirilor fabricii si a terenului aferent, de aproximativ 10 hectare, din vecinatatea Pietei Obor. Tranzactia a fost anuntata de Benevo la inceputul zilei de ieri.

Compania Aversa era in faliment de anul trecut si controlata de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

In baza contractului de vanzare-cumparare, cumparatorii sunt obligati sa continue activitatea de productie (pompe si piese de schimb) si sa pastreze un numar de minimum 200 de salariati pentru o perioada de trei ani de la data adjudecarii, a adaugat ministrul economiei.

Presedintele Benevo, Michael Topolinski, declarase anterior ca "Benevo intentioneaza sa aduca expertiza si capital pentru mutarea afacerii din Bucuresti intr-o fabrica mai avansata tehnologic, sa angajeze minim 200 de persoane si sa dezvolte afacerea de productie a pompelor comparativ cu nivelul actual".

Compania Benevo a achizitionat in ultimii ani fostele platforme industriale Textile Dacia si Vulcan din Bucuresti in vederea dezvoltarii de centre comerciale (proiectele Victoria City Center, respectiv Vulcan Retail Park).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional