Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Popeşti-LeordeniPrimăria a alocat 30 milioane de lei, pentru investiţii

F.A. Investiţii /

Primăria Popeşti-Leordeni

Primăria Popeşti-Leordeni

Va fi amenajat Sediul Administrativ al oraşului

Autorităţile din localitatea Popeşti - Leordeni (Ilfov) au dezvoltat o strategie de dezvoltare a zonei în perioada de postaderare, cu termen de finalizare în câţiva ani. Aceasta vizează, în principal, finalizarea infrastructurii oraşului, înfiinţarea unor noi servicii descentralizate, precum şi reabilitarea unor clădiri de utilitate publică şi atragerea unor investitori care să asigure o mai bună dezvoltare a localităţii. O parte din obiectivele vizate în strategia elaborată de primărie se află în stadiul de implementare.

În vederea concretizării programelor propuse pentru anul în curs, bugetul investiţional se ridică la 30,31 milioane de lei, dupa cum ne-a precizat Grigore Trache, primarul din localitate.

Din totalul menţionat, peste 7,47 milioane de lei provin de la bugetul local, 10 milioane de lei sunt din fondul de rulment, 9,95 milioane de lei reprezintă bani din bugetul de stat, mai mult de 2,88 milioane de lei fiind credite bancare.

Pentru construcţiile publice vor fi cheltuite 13,5 milioane de lei, iar în vederea extinderii şi modernizării reţelelor de apă şi canalizare urmează ca primăria să investească, în acest an, 4,56 milioane de lei. Pentru infrastructura rutieră au fost alocate 11,8 milioane de lei. Lucrările de extindere a reţelelor electrice vor fi susţinute cu 300.000 de lei, în timp ce pentru alte investiţii sunt destinate 150.000 de lei.

Va fi amenajat Sediul Administrativ al oraşului

În lunile următoare, în Popeşti-Leordeni vor fi demarate obiective noi de investiţii. Unul dintre acestea presupune extinderea Căminului Cultural, pentru amenajarea Sediului Administrativ al oraşului. Lucrarea necesită 4,5 milioane de lei, bani care vor fi procuraţi din fondul de rulment. Totodată, va fi extinsă Grădiniţa nr.3 şi va fi racordată la utilităţi. Investiţia se ridică la 2 milioane de lei, sursa de finanţare fiind bugetul de stat.

Alte obiective propuse pentru perioada care urmează sunt amenajarea terenului de sport, a aleilor pentru acces şi a sălii de sport de la Şcoala generală nr. 3 (1 milion de lei - 500.000 de la bugetul de stat şi 500.000 din bugetul local), proiectarea şi execuţia unui centru pentru persoanele adulte cu handicap (200.000 de lei de la bugetul local), precum şi proiectarea lucrărilor de canalizare şi alimentare cu apă potabilă (Studiu de Fezabilitate, etapa a IV-a - 2,5 milioane de lei, de la bugetul de stat).

De asemenea, va fi extinsă reţeaua electrică şi de iluminat public (300.000 de lei, de la bugetul local), va fi elaborat cadastrul general (150.000 de lei - bani din bugetul de stat) şi vor fi proiectate şi realizate lucrările de modernizare a străzilor - etapa a II-a (6 milioane de lei, de la bugetul local şi din fondul de rulment).

Alte proiecte cuprinse în lista de investiţii propuse de primărie pentru următorii ani sunt, potrivit datelor publice ale instituţiei, achiziţia unui teren pentru forarea a trei puţuri, întocmirea proiectului pentru reabilitarea canalizării menajere şi pluviale în zona Danubiană, extinderea Canalului Calnau, achiziţionarea indicatoarelor pentru străzi. Aceste obiective vor fi concretizate în funcţie de bugetul de care va dispune Primăria Popeşti-Leordeni

Domnul Trache ne-a precizat că autoritatea pe care o reprezintă nu deţine proiecte pentru obţinerea de finanţare europeană.

În acest an, primăria din localitate a emis autorizaţii de construcţii pentru realizarea de locuinţe individuale în valoare de peste 6,47 milioane de lei, spaţii comerciale de circa 3,87 milioane de lei şi cartiere rezidenţiale de 9 milioane de lei.

Se lucrează la extinderea reţelelor de apă şi canalizare din Popeşti-Leordeni

În luna martie se aflau în derulare mai multe lucrări de investiţii, printre care se numără realizarea Centrului de Evidenţa Informatizată a Persoanei şi a Poliţiei Comunitare. Valoarea investiţională se ridică la 1 milion de lei, sursa de finanţare fiind bugetul local. De asemenea, va fi construit un liceu în incinta Şcolii generale nr.1, cheltuielile necesare ajungând la 4,8 milioane de lei - bani de la bugetul de stat.

Etapele a II-a şi a III-a de extindere a reţelelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare menajeră şi pluvială sunt şi ele în desfăşurare. În acest caz, bugetul alocat se cifrează la 2,06 milioane de lei, din surse proprii ale autorităţii locale.

Tot în acest an, se află în execuţie şi obiectivul de modernizare a străzilor din Popeşti-Leordeni, pentru care au fost calculate circa 2,89 milioane de lei din credite bancare şi aproximativ 2,85 milioane de lei de la bugetul local, ne-a mai precizat edilul din localitate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional