Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

PPP promovat catre investitorii germani

GD Perspective /

PPP promovat catre investitorii germani

Investitiile prin Parteneriat Public Privat au reprezentat tema intalnirii de saptamana aceasta a membrilor Camerei de Comert şi Industrie Româno-Germană (CCIRG).

In buna traditie a CCIRG, intalnirile membrilor sai au de fiecare data o tema actuala de mare interes.

Despre oportunitatile de investitii, respectiv structura organizatorica si derularea unui proiect in regim de parteneriat public-privat prin prisma legii nr. 178 / 2010, au discutat senatorul Sorin Fodoreanu, initiatorul "Legii PPP" si reprezentantul Unitatii Centrale de Coordonare a Parteneriatului Public Privat, Alexandru Pacurar, consilier, expert legislatie.

Intalnirea a fost moderata de presedintele Camerei, domnul dr. Radu Merica.

Parteneriatul Public Privat s-a dovedit un subiect de interes pentru investitorii germani, desi unii dintre ei au subliniat dificultatile pe care le intampina in colaborarea cu autoritatile publice centrale si locale.

Dupa nenumarate contestari si critici legislatia pentru initierea si dezvoltarea investitiilor prin Parteneriat Public Privat este, in sfarsit, finalizata. Va urma o etapa de mediatizare si promovare a noii legislatii catre reprezentantii autoritatilor publice. Pana in prezent 64 de proiecte au fost depuse la Unitatea Centrala pentru Coordonarea PPP in vederea verificarii eligibilitatii lor, urmand ca toate anunturile de intentie sa fie publicate in sistemul SEAP.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional