Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Preferintelor romanilor privind amenajarea baii sunt in schimbare

I.D. Amenajări /

Preferintelor romanilor privind amenajarea baii sunt in schimbare

Romanii se aliniaza trendurilor internationale in ceea ce priveste amenajarea baii. Acestia prefera cabinele de dus cu placi incorporate in detrimentul clasicelor cazi de baie sau cabinelor cu cadita, potrivit Kuma Romania, producator local de lavoare, blaturi si mobilier pentru bai si bucatarii.

Camelia Olesen, director executiv Kuma Romania, a precizat:

"In ultimii ani, procentul romanilor care aleg o amenajare moderna a baii a crescut tot mai mult, iar cabinele de dus cu cadita sau cazile de baie nu mai sunt o prioritate. Daca pana in 2009 am furnizat preponderent astfel de produse, trendul s-a schimbat si tot mai multi romani se indreapta spre placile de dus personalizate, incorporate in cabine."

Cand vine vorba de culorile pe care romanii le aleg pentru placile de dus, reprezentanta companiei a subliniat ca se doreste o coloristica care se asorteaza cu lavoarul si mobilierul din baie. in topul preferintelor se regaseste granitul beige, maro-wenge, maro-roscat, albul fiind ales tot mai rar.

Potrivit Cameliei Olesen, de cele mai multe ori cabinele de dus cu placi incorporate sunt alese de catre clientii care nu dispun de locuinte cu bai de mari dimensiuni. Pe de alta parte, cazile sunt inca preferate pentru locuintele cu bai generoase si cu o configuratie ce permite instalarea acestora.

In Romania, ca si in tarile nordice, tot mai multi clienti ce dispun de locuinte cu bai de mari dimensiuni aleg concepte tip dormitor cu baie in aceeasi incapere, deoarece aduc un plus de exclusivism.

In ceea ce priveste bugetul alocat pentru dotarea baii, romanii trebuie sa plateasca intre 1.700 si 2.300 de euro pentru a beneficia de o cada de baie moderna, in timp ce placile de dus personalizate variaza intre 300 si 1.400 de euro, in functie de dimensiunea acestora sau a suprafetei placate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional