Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Babadag, investitii in lucrari de aparare impotriva inundatiilor

I.D. Investiţii /

Primaria Babadag intentioneaza sa investeasca pana in 2020 o valoare totala de 73,6 milioane de lei in lucrari de aparare impotriva inundatiilor.

Proiectul presupune amenajarea paraului Tabana si afluentilor (pe o lungime de 12,3 de kilometri) si investitii in cinci poduri.

Pentru refacerea documentatiei aferente acestui proiect a fost alocata suma de 2,3 milioane de lei (din cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu), spun cei care au avut aceasta initiativa. Astfel, proiectul referitor la apararea impotriva inundatiilor a localitatii Babadag urmeaza sa constituie o prioritate in cadrul sesiunii de finantare 2014-2020 (pe Programul Operational Sectorial de mare infrastructura, prin fondurile puse la dispozitia Ministerului Fondurilor Europene).

Conform fisei de investitii, este vorba despre lucrari de regularizare a paraului Tabana, prin recalibrarea albiei, pentru marirea capacitatii de transport a debitului.

Amenajarea afluentilor (Canale de coasta, Valea Mos Lange, Valea Teilor, Valea Kios-Kula, Valea Bendea, Subbazin A - Valea Havralic, Subbazin B - strada Vasile Alecsandri, Subbazin C - strada Daciei si strada V. Lupu, Subbazin D2 si D3, Subbazin D4) se va face pentru aceleasi debite ca si in cazul paraului Tabana, debite care se descarca in acesta.

Pentru atingerea obiectivelor propuse este necesara refacerea completa a trei poduri pe DN 22 si repararea a doua poduri pe strazi.

In perioada 29 iunie-12 iulie 2009, in urma inundatiilor provocate prin caderea averselor cazute, au fost afectate sapte gospodarii, doua blocuri de locuinte si 65.934 de metri patrati de strazi si trotuare.

La momentul actual, albia paraului Tabana prezinta zone cu lucrari de pereuri partial sau total distruse si zone puternic colmatate, care diminueaza capacitatea de transport a albiei amenajate initial.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional