Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Primaria Bucuresti si Guvernul sunt hotarate sa construiasca Arena Multifunctionala Bucuresti

I.D. Investiţii /

Protocolul privind realizarea Salii Multifunctionale Bucuresti in cadrul Complexului a fost incheiat luni, 16 decembrie, intre Primaria Bucuresti si Guvernul Romaniei.

Noua arena multifunctionala va permite organizarea de competitii si campionate nationale si internationale, pentru diferite discipline sportive precum si organizarea de spectacole si concerte de mare anvergura.

Cu ocazia semnarii protocolului Sorin Oprescu, primarul general, a declarat: "Dorim ca prin construirea Arenei Multifuncionale Bucuresti, intreg Complexul Sportiv "Lia Manoliu" sa devina un factor important, o componenta majora a identitatii orasului nostru. Aveam nevoie de o arena multifunctionala cu o capacitate de 12 mii de locuri. Astazi, prin semnarea acestui protocol, facem cel mai important pas spre realizarea acestei investitii. Dorim ca la sfarsitul anului 2015 sa va invitam sa vedeti ca ne-am tinut de cuvant."

La randul sau, prim-ministrul, Victor Ponta, a declarat ca Guvernul va sprijini direct constructia noii arene multifunctionale: "Vreau sa existe angajamentul scris si formal al faptului ca Guvernul va sprijini financiar, in mod direct, constructia unei sali multifunctionale de care Bucurestiul si Romania au nevoie. Nu avem asa ceva in Romania, nu putem organiza o mare competitie nationala sau internationala, nu cred ca mai exista capitale europene care sa nu aiba o asemenea sala. Am predat terenul, studiul de fezabilitate, stiu ca au pornit procedurile si mi-as dori, cel mai tarziu in primavara anului viitor, sa semnati contractul si Guvernul sprijina concret, cu bani, constructia unei sali care nu va fi doar a Municipiului Bucuresti ci va fi, practic, ca si Arena Nationala, utilizat pentru evenimentele la nivel national."

In ceea ce priveste stadiul acestui proiect de investitii, directorul general al Directiei Generale de Investitii si Dezvoltare din cadrul Primariei Capitalei, Bogdan Hreapca, a declarat ca: "pana in prezent s-a reusit preluarea terenului, elaborarea si aprobarea studiului de fezabilitate in CGMB si declansarea procedurii de licitatie. Speram ca lucrarile sa inceapa in trimestul al II-lea al anului viitor".

Arena multifunctionala va avea o capacitate de minim 12.000 locuri, din care 2.000 locuri mobile si 400 fotolii VIP.

Cladirea va fi dezvoltata pe un teren de 43.048 mp si va avea o suprafata construita desfasurata de cca. 40.000 mp. Regimul de inaltime va fi de 4-5 niveluri (cca. 31.00 m).

Investitia este estimata la suma de 60 milioane euro. Durata de proiectare si executie a lucrarilor va fi de 24 de luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional