Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 8 / 2024

Primăria Buzău a făcut primii paşi pentru construirea unui spital municipal

Ana Felea Investiţii /

Primăria Buzău a făcut primii paşi pentru construirea unui spital municipal
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Primăria Buzău a anunţat că intenţionează să constru­iască un spital municipal, iar startul proiectului a fost dat odată cu aprobarea bugetului pentru anul 2022. Primarul Constantin Toma a anunţat că la capitolul investiţii au fost prinşi şi banii pentru realizarea studiului de fezabilitate şi întocmirea Planului Urbanistic Zonal pentru un teren pe care ar urma să fie construit viitorul spital. Cu alte cuvinte, proiectul ar putea prinde contur în viitorul apropiat, mai ales că edilul şef al municipiului Buzău a explicat că a şi identificat o sursă de finanţare pentru întreaga construcţie, a cărei valoare s-ar ridica la 75 de milioane de euro.

    "Este o oportunitate de finanţare prin PNRR. Va fi foarte dificil pentru că dimensiunea Buzăului este mică. În acest demers au intrat şi Galaţiul şi Constanţa, care, ca dimensiune, sunt de 2,5 ori mai mari decât Buzăul. Este o competiţie şi vom intra în ea. Vor intra cam 6-7 spitale de la zero. Deci competiţia este extrem de dură şi vom încerca să ne batem şi noi şi ne vom bate astfel încât să accedem la o asemenea finanţare, pentru că la 150 de paturi, cam 500.000 de euro este calculat patul, toată investiţia cu toate dotările, investiţia s-ar ridica la 75 de milioane de euro. Bugetul Buzăului nu va permite niciodată aşa ceva. Important este să începem şi pe parcurs să găsim alte surse care să ne ajute în acest demers, pentru că un spital municipal este ultra necesar pentru oraşul nostru", a spus primarul Constantin Toma, la un post local de televiziune.

    Terenul pe care ar urma să fie construit spitalul are circa şase hectare şi este situat la ieşire din Buzău, spre comuna Verneşti. La prima vedere, locul se pretează pentru o astfel de investiţie, mai ales că are un acces auto facil dinspre oraş, iar viitorii pacienţi ar putea ajunge atât cu maşina personală, cât şi cu mijloacele de transport în comun care circulă dinpre oraş spre comunele limitrofe.

    Spitalul Municipal ar urma să aibă 150 de paturi, adică o unitate spitalicească la un sfert din capacitatea de internare a Spitalului Judeţean Buzău, şi va avea în jurul său un parc.

    Oportunitatea construirii unui nou spital în municipiul Buzău a reprezentat şi o temă de discuţie între prrefectul Buzăului, reprezentanţii DSP dar şi toţi parlamentarii buzoieni care s-au aşezat la aceeaşi masă, indiferent de culoarea politică, şi au pus pe hârtie toate necunoscutele acestui proiect.

    În cadrul dezbaterii, toţi factorii politici şi-au exprimat sprijinul pentru proiectul construirii unui nou spital. La rândul lor, specialiştii din domeniul sănătăţii au expus problema deficitului de cadre medicale, în special a medicilor specialişti, context în care s-au propus mai multe variante de lucru.

    "Salut faptul că pentru prima dată s-au aşezat la masa discuţiilor senatori şi deputaţi din toate partidele care reprezintă Buzăul în Parlamentul României, alături de specialişti din Sănătate, cei care deţin cea mai clară imagine a ceea ce înseamnă sistemul medical şi problemele cu care se confruntă spitalele. S-au analizat mai multe variante de lucru: fie comasarea Spitalului Judeţean cu viitorul spital, fie ca acest nou spital să fie destinat ori bolnavilor cu afecţiuni cronice, ori bolnavilor cu forme acute de boală. Nu a fost exclusă nici varianta şi necesitatea unui spital de pediatrie. Ceea ce este sigur e că este extrem de necesar un astfel de proiect, iar toţi factorii decidenţi îl sprijină. Terenul pe care Primăria Buzău l-a identificat e suficient de vast, 6,6 hectare, astfel încât să poată fi ridicat, acolo, un spital. Ce ne rămâne de făcut, în această primă etapă de lucru, este să aflăm exact de ce unitate medicală are nevoie Buzăul", a declarat prefectul de Buzău, Daniel Marian Ţiclea.

    Pe de altă parte, în cadrul dezbaterii, reprezentanţii sistemului sanitar buzoian au punctat necesitatea modificării legislaţiei referitoare la rezidenţiat.

    Daniel Marian Ţiclea a mai declarat: "Discuţiile au mers şi spre necesitatea ca legislaţia privind Rezidenţiatul să fie modificată în sprijinul schimbării strategiei pentru găsirea unor soluţii ca medicii să vină şi în spitalele din oraşele mijlocii, aşa cum este Buzăul. Iată cum, coagulând o mare parte din parlamentarii buzoieni şi reprezentanţi ai sistemului medical, s-a punctat un lucru extrem de util care poate fi soluţia pentru acoperirea deficitului de medici din judeţele unde nu există centre universitare".

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Proiecte

    Amenajări

    Smart City

    Materiale

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Perspective

    Companii

    Internaţional