Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Hunedoara şi-a propus să amenajeze o grădină botanică

Investiţii /

Primăria Hunedoara şi-a propus să amenajeze o grădină botanică
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul de investiţii stabilit de Primăria Hunedoara, la începutul anului, se ridică la circa 63,4 milioane lei, conform Listei obiectivelor de investiţii cu finanţare integrală sau parţială de la buget.

    Bugetul total de investiţii, conform Listei obiectivelor de investiţii cu finanţare din bugetul împrumutului intern al municipiului Hunedoara este de aproape 10,5 milioane lei, potrivit reprezentanţilor municipalităţii.

    Aceştia ne-au spus că, din totalul estimat, suma alocată pentru investiţii noi şi alte cheltuieli se ridică la aproximativ 27 milioane de lei, din care în jur de 16,64 milioane lei din bugetul local şi circa 10,5 milioane lei din bugetul împrumutului intern. Pentru investiţiile în derulare, municipalitatea a dedicat aproximativ 46,8 milioane lei.

    Au fost alocate fonduri de la bugetul local pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice necesare realizării următoarelor obiective de investiţii:

    - Amenajări exterioare zona Castelul Corvinilor;

    - Reparaţii capitale Casa de Cultură;

    - Realizare Grădină Botanică;

    - Reabilitare zona exterioară şi platou Casa de Cultură;

    - Realizare zid de sprijin, strada Brazilor;

    - Realizare fântâni arteziene zona Bulevardul Corvin;

    - Realizare iluminat public ecologic;

    - Amenajare teren de sport multifuncţional cu gazon sintetic la Colegiul Naţional de informatică Traian Lalescu;

    - Reabilitarea unor străzi nemodernizate din municipiul Hunedoara;

    - Lucrări de amenajare şi sistematizare în zona aşezământ cultural sat Peştişul Mare - cămin cultural, municipiul Hunedoara;

    - Lucrări de amenajare şi sistematizare zona aşezământ cultural sat Groş - cămin cultural, municipiul Hunedoara;

    - Continuarea lucrărilor privind Reabilitare Sală Sport din cadrul Colegiului Tehnic Matei Corvin.

    Prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe Bucureşti, au fost reluate lucrările privind realizarea blocului ANL de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii - etapa 1, strada Alexandru Vlahuţă nr. 16, având 80 de unităţi locative prin implementarea programului de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii, cu fonduri de la bugetul de stat, pentru care a fost încheiat contractul de execuţie în acest sens.

    Proiectul regional de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara este finanţat de Uniunea Europeană prin fonduri de coeziune şi cofinanţat de Guvernul României, împreună cu Administraţiile publice locale şi SC APA PROD SA, Deva.

    Lucrările de investiţii cuprind tratarea şi distribuţia apei potabile, precum şi tratarea şi colectarea apei uzate pentru unităţile administrativ-teritoriale din judeţul Hunedoara.

    Valoarea totală a proiectului este de 580.489.969 lei, din care, contribuţia Municipiului Hunedoara este de 983.988,25 lei. Valoarea rămasă de achitat şi inclusă în bugetul local pentru anul 2016 este de 452.353 lei.

    Primăria estimează că va cheltui pentru reţeaua de alimentare cu apă, reţeaua de canalizare, instalaţiile de pompare şi reabilitarea stradală în municipiul Hunedoara circa 46,37 milioane lei, iar pentru modernizări, asfaltări şi reabilitare străzi - în jur de 10,33 milioane lei.

    Municipiul Hunedoara are în vedere reabilitarea termică a blocurilor din oraş şi instalarea de sisteme de preparare a apei calde menajere ecologice prin îmbunătăţirea lor din punct de vedere energetic, alocându-se astfel fonduri în acest sens de la bugetul local sau prin programe cu finanţări nerambursabile.

    Fondurile pentru realizarea investiţiei au fost alocate din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe anul 2015, bugetul local şi ale asociaţiei de proprietari.

    În vederea reducerii consumurilor energetice privind eficienţa energetică, autoritatea a derulat lucrări de reabilitare la mai multe şcoli din localitate.

    De asemenea, au fost alocate fonduri de la bugetul local pentru întocmirea documentaţiilor tehnico-economice necesare reabilitării şi eficientizării energetice pentru următoarele imobile:

    - Complex Comercial Piaţa Obor;

    - corpurile de clădire aparţinând Spitalului Municipal Dr. Alexandru Simionescu Hunedoara;

    - Baza Sportivă Michael Klein;

    - Bazinul de Înot.

    Sursele de finanţare pentru investiţiile din acest an sunt următoarele:

    - bugetul local al municipiului Hunedoara;

    - bugetul împrumutului intern al municipiului Hunedoara;

    - bugetul de stat, respectiv surse de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de la Consiliului Judeţean Hunedoara.

    Investiţiile în infarstructură derulate din fonduri europene au fost încheiate în luna decembrie 2015, conform reprezentanţilor primăriei.

    Începând cu anul 2016, municipiul Hunedoara pune la dispoziţie o Clădire - Structură de sprijinire a afacerilor care are spaţii repartizate pentru un număr de 27 birouri, restaurant cu autoservire şi o sală de conferinţe cu o capacitate de 200 de locuri, care dispune de toate facilităţile necesare. Primăria municipiului Hunedoara oferă investitorilor posibilitatea de închiriere a birourilor cu titlu gratuit pentru o perioadă de cinci ani. De asemenea, există o suprafaţă de teren de 20 de hectare care va fi parcelată şi care va oferi investitorilor infrastructura necesară dezvoltării de afaceri productive, fie printr-un contract de concesiune sau prin găsirea altor soluţii. Parcelarea este flexibilă, pentru a putea satisface solicitările specifice ale investitorilor.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional