Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Primăria Mangalia: Investiţii în derulare în staţiunile turistice

F.A. Investiţii /

Primăria Mangalia: Investiţii în derulare în staţiunile turistice

La nivelul municipiului Mangalia se află în implementare proiectul "Mangalia - Turism balnear şi de agrement" constând în reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii de turism prin amenajarea si ecologizarea zonei cordon Saturn-Venus-Balta Mangaliei. Proiectul a fost depus de Consiliul Local Mangalia pe programul Phare CES 2006 - Proiecte Mari de Infrastructură Regională. Proiectul a fost început în aprilie 2009 şi urmează să fie încheiat în octombrie 2010. Valoarea totală este de aproape 4,5 milioane de euro, fără TVA. Antreprenorul este societatea "Argos" SA, din Cernavodă, ne-a precizat domnul Marian Macău, şef Serviciu Prognoză, Proiecte, Turism, Învăţământ şi Cultură din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia.

Proiectul presupune amenajarea şi ecologizarea zonei aferente drumului de legătură dintre staţiunile Saturn şi Venus (realizarea de trotuare, parcări, spaţii verzi, iluminat ambiental, alei perimetrale) pe toată lungimea cordonului de 1,7 km. De asemenea, va fi lărgit drumul de legătură dintre staţiunile Saturn şi Venus de la 2 benzi la 4 benzi de circulaţie; va fi amenajat un parc de distracţii (prin amenajarea de alei, parcari, spatii verzi, iluminat ambiental, dotari de mobilier) pe o suprafaţă de 1,4 ha, precum şi asigurarea reţelei hidroedilitare în toată zona vizată. În paralel, va fi exploatat izvorul de apă F9 Venus prin amplasarea a 5 bazine cu apă sulfuroasă în apropierea plajei Saturn, cu acces liber pentru turişti, mai spune sursa citată.

În noiembrie 2009 a demarat proiectul de reabilitare şi ecologizare a lacurilor din Neptun. Proiectul urmează să fie finalizat în septembrie 2011. Valoarea totală este de 15,2 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 5 - Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului.

Proiectul vizează amenajarea Lacurilor Neptun 1 şi 2 din staţiunea Neptun, municipiul Mangalia, inclusiv prin realizarea unui canal de legătură între cele două lacuri, canal traversat de o pasarelă pietonală.

Un alt proiect aflat în implementare la Primăria Mangalia se referă la modernizarea Căminului de Bătrâni Mangalia. Valoarea totală este de 2,85 milioane de lei. Proiectul este finanţat prin POR 2007-2013, Axa prioritară 3 - Îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul 3.2 - Reabilitarea /modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale. Lucrările începute în septembrie 2009, se vor finaliza în februarie 2011, potrivit oficialului Primăriei Mangalia.

Pe lângă aceste proiecte, a mai fost aprobat de Ministerul Mediului şi Pădurilor proiectul "Alimentare cu apă şi canalizare menajeră Cartier Dobrogea IA, parţial, Mangalia". Valoarea totală a proiectului este de peste 1,5 milioan euro, fără TVA, adaugă domnul Macău.

Proiecte turistice depuse de aproape 20 milioane lei

Consiliul Local al Municipiului Mangalia a mai depus spre finanţare proiectul "Callatis - Istorie la malul Mării Negre - Măsuri de conservare, restaurare şi valorificare a patrimoniului istoric şi cultural al Municipiului Mangalia". Proiectul se află în evaluare la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est şi are o valoarea totală de peste 13 milioane lei.

Proiectul vizează măsuri de conservare, restaurare şi valorificare a trei situri arheologice de pe raza municipiului Mangalia: zidul de incintă al cetăţii Callatis, zidul romano-bizantin şi "basilica siriană"; colţul de nord-vest al incintei romano-bizantine şi mormintele paleo-creştine de tip hypogeu.

Un al doilea proiect depus se referă la realizarea "Clubului Nautic Callatis" prin Programului de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria 2007 - 2013. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6 milioane de lei şi se află în evaluare la Biroul de Cooperare Transfrontalieră Călăraşi. Obiectivul specific al proiectului este amenajarea şi dotarea unui Club Nautic transfrontalier, respectiv a unui sediu administrativ, a unui spaţiu expoziţional, a unei săli de conferinţe şi a unui punct de informare turistică, precizează domnul Marian Macău.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional