Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Primăria municipiului Craiova: 3,5 milioane lei nerambursabili pentru panouri solare

F.A. Investiţii /

Mai multe şcoli şi grădiniţe din Municipiul Craiova vor beneficia de sisteme de încălzire pe bază de resurse regenerabile. De asemenea, la complexul de locuinţe pentru tineri Romanescu- Potelu se are în vedere o soluţie mixtă de încălzire a apei, precizează domnul Marinică Dincă, viceprimar al Primărei Municipiului Craiova.

Primăria Municipiului Craiova derulează proiectul "Înlocuirea sistemului clasic de încălzire cu un sistem ce utilizează energia solară, geotermală şi eoliană". Finanţarea va fi asigurată de Administraţia Fondului pentru Mediu (3,5 milioane lei - sumă nerambursabilă) şi de bugetul local (955.000 lei).

În cadrul proiectului vor fi montate panouri solare la următoarele obiective: Grupul Şcolar Energetic, Grupul Şcolar Industrie Alimentară "Ilie Murgulescu", Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti", Şcoala nr. 32, Colegiul Tehnic "Ion Mincu", Grupul Şcolar "Matei Basarab", Şcoala nr. 30, Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 29, Şcoala nr. 39, Şcoala nr. 21, Şcoala nr. 23, Grădiniţa nr. 37, Grădiniţa nr. 32, Grădiniţa nr. 53, Grădiniţa nr. 51, Grădiniţa nr. 45, Grădiniţa nr. 43, Grădiniţa nr. 56, Grădiniţa nr. 28, Grădiniţa Electroputere "Pinochio", Grădiniţa nr. 31.

Până la finele lunii iunie fuseseră încheiate contractul de finanţare, licitaţia pentru proiectul tehnic şi recepţia proiectului tehnic. Următorul pas îl constituie organizarea licitaţiilor pentru execuţie.

Tot în domeniul resurselor regenerabile Primăria Municipiului Craiova derulează proiectul "Locuinţe cu chirie pentru tineri ansamblul Romanescu-Potelu, etapa III".

Finanţarea se va face în totalitate prin fonduri de la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), având în vedere că Primăria Municipiului Craiova a contribuit cu terenul necesar construcţiei, teren ce se desfăşoară pe o suprafaţă de 24.000 mp. În cadrul proiectului va fi adoptată o soluţie mixtă de încălzire şi preparare a apei calde menajere. Soluţia propusă este utilizarea unei centrale mixte compusă din: cazan cu funcţionare pe combustibil - pentru acoperirea consumului de vârf, pompă de căldură apă-apă, cu o eficienţă de 3/1, şi panouri solare, ce vor fi montate pe acoperişul clădirii.

La finele lunii iunie, proiectul se afla în stadiul de avizare a indicatorilor tehnico-economici de către ANL, urmează Hotărârea de Guvern, după care va avea loc licitaţia.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional