Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

PRIMARUL CONSTANTIN HOGEA:"Pregătim proiecte de circa 140 de milioane de lei în Tulcea"

Investiţii /

"Pregătim proiecte de circa 140 de milioane de lei în Tulcea"
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii pregătit de municipiul Tulcea pentru anul 2015 este de 139,2 milioane de lei, ne-a declarat primarul Constantin Hogea, subliniind că 44 milioane de lei provin de la bugetul local, iar fondurile externe nerambursabile au o valoare de 95,2 milioane lei.

    Potrivit sursei citate, printre cele mai mari investiţii noi care vor fi derulate în acest an sunt "Reconstrucţia ecologică în polderul Zaghen din Rezervaţia Biosferei Transfrontaliere Delta Dunării, România/Ucraina" - proiect de 61,5 milioane de lei şi realizarea obiectivului turistic "Sat Pescăresc Tradiţional" Municipiul Tulcea, printr-o investiţie de 5,3 milioane lei.

    Primarul Hogea ne-a precizat: "Avem în vedere extinderea sistemului de apă potabilă şi îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri din zona FLAG în suburbia Tudor Vladimirescu cu 3,24 milioane lei. În total, cheltuielile programate pentru asfaltări în anul 2015 sunt în valoare de 22,4 milioane lei şi pentru reţeaua de apă şi canalizare în valoare de 10,7 milioane lei".

    În plus, primarul din Tulcea ne-a spus că bugetul alocat investiţiilor în continuare este de 123,9 milioane lei, iar proiectele noi vor beneficia, în acest an, de 15,2 milioane de lei.

    În ceea ce priveşte reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, Constantin Hogea ne-a transmis că Primăria Tulcea nu a prevăzut astfel de cheltuieli pentru anul 2015, menţionând că sistemul de finanţare actual prin Programul Operaţional Regional este rigid din cauza condiţiilor de cofinanţare din partea proprietarilor.

    Domnul Hogea ne-a explicat: "Într-un bloc, doar o parte din proprietari pot susţine partea lor de cofinanţare. La ora actuală, în municipiul Tulcea, marea majoritate a blocurilor au parţial realizat sistemul de reabilitare realizat din surse proprii. Introducerea unui bloc în programul de reabilitare termică presupune reabilitarea integrală şi unitară a acestuia. Proprietarii care deja au reabilitat propriul apartament nu sunt dispuşi să li se dezafecteze lucrările realizate şi să contribuie financiar la noua lucrare de reabilitare".

    Pentru investiţiile derulate din fonduri europene, municipiul Tulcea a atras bani de la Fondul European de Dezvoltare Regională (85,6 milioane lei) şi Fondul European pentru Pescuit (7,4 milioane lei). Printre cele mai importante astfel de proiecte, primarul Constantin Hogea a amintit "Îmbunătăţirea serviciilor urbane, infrastructura publică urbană, zona urbană Vest, municipiul Tulcea" , printr-o investiţie de 13,5 milioane lei, "Reabilitări şi dotări investiţionale - Şcoala de arte şi meserii Colegiul Agricol "Nicolae Cornăţeanu" cu 12,3 milioane lei şi un centru de îngrijire, supraveghere şi educaţie timpurie, realizat în urma unei investiţii de 1,79 milioane de lei.

    Pentru atragerea investitorilor, primăria Municipiului Tulcea are planuri pentru implementarea unor proiecte de reabilitare a infrastructurii, în vederea asigurării unui acces facil către obiectivele importante din oraş.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional