Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Proiecte de 100 milioane lei în judeţul Brăila

Investiţii /

Proiecte de 100 milioane lei în judeţul Brăila
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Bugetul total de investiţii al Consiliului Judeţean Brăila este de circa 121,7 milioane de lei pentru anul 2016, după cum ne-au transmis oficialii CJ, menţionând că au alocat 64,3 milioane lei pentru investiţiile noi, în timp ce lucrările în continuare vor beneficia de 57,4 milioane lei.

    Banii pregătiţi de CJ Brăila vizează investiţii în domenii precum sănătate, sport, servicii şi dezvoltare publică sau drumuri şi poduri. Sursele de finanţare pentru lucrările din 2016 sunt fondurile din excedentul anilor precedenţi, subvenţiile de la bugetul de stat către bugetele locale sau banii europeni.

    La capitolul "sănătate", CJ Brăila vrea să cumpere aparatură medicală şi echipamente nemedicale noi pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila şi Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila. De asemenea, Consiliul Judeţean pregăteşte lucrări de reabilitare şi reparaţii capitale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, respectiv "proiectare şi execuţie extindere pentru suplimentare putere instalată în staţia electrică de distribuţie demisol pavilion A; proiectare şi execuţie reparaţii, demontare instalaţii, furnizare de echipamente, montare instalaţii şi echipamente termo mecanice în centrala termică pavilion A".

    De asemenea, Consiliul Judeţean Brăila pregăteşte lucrări de întreţinere a grădinilor publice, a parcurilor şi zonelor verzi, precum şi a bazelor sportive şi de agrement. Totodată, instituţia are în plan şi reparaţii capitale privind construcţia şi instalaţiile Sălii Polivalente Brăila.

    În ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura rutieră, reprezentanţii Consiliului Judeţean Brăila vor să modernizeze sau să reabiliteze următoarele drumuri:

    DJ 203R Lişcoteanca - DJ 211 km 22+500 - km 24+500, DJ 255A, Cotu Lung -DN 23, km 26+000 - km 30+000; DJ 203 Scărlăteşti - Dudescu - Zăvoaia km 65+350-75+000; DJ 211 B Victoria - Mihai Bravu km 17+550-km27+550; DJ 221 B Brăila - Vădeni km 1+000 - km7+300.

    Printre cele mai mari proiecte de infrastructură din judeţul Brăila, aflate în execuţie în momentul de faţă şi finanţate din fonduri europene, se numără Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor, potrivit surselor citate.

    Începând cu data de 27 septembrie 2013, Consiliul Judeţean Brăila derulează proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Brăila", proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 2.

    Contractul de finanţare a fost semnat între Consiliul Judeţean Brăila şi Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial "Mediu" 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de 117,5 milioane de lei.

    Oficialii CJ Brăila ne-au declarat: "Scopul proiectului este reprezentat de identificarea măsurilor, pentru o perioadă de 30 de ani (2008-2038), care trebuie îndeplinite pentru dezvoltarea unui sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Brăila, precum şi de completarea infrastructurii şi a echipamentelor existente cu investiţii care să conducă la asigurarea unui sistem de management integrat al deşeurilor la nivel de judeţ, prin care se va realiza atingerea standardelor minime pentru conformarea cu cerinţele legislative ale UE referitoare la sectorul de mediu, precum şi respectarea angajamentelor României asumate prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană".

    Printre obiectivele proiectului se numără construirea unei staţii de compostare a deşeurilor, implementarea unui sistem de colectare selectivă a acestora sau construirea unei staţii de sortare a deşeurilor.

    În plus, reprezentanţii CJ Brăila ne-au mai spus că proiectul are în vedere reducerea costurilor de transport a deşeurilor municipale mixte prin construirea unei staţii de transfer şi achiziţia echipamentelor şi utilajelor necesare pentru transfer, precum şi construirea unui centru de management integrat al deşeurilor, a cărui componentă principală este un depozit ecologic.

    "Beneficiarii finali ai acestui proiect de management al deşeurilor vor fi gospodăriile din judeţ, instituţiile administrative şi sociale, precum şi agenţii economici ce îşi desfăşoară activitatea în judeţul Brăila, în funcţie de tipul de deşeu pe care îl produc", ne-au transmis oficialii de la Consiliul Judeţean, precizând: "Indirect, întreaga populaţie a judeţului va beneficia de pe urma acestui proiect, prin faptul că toţi vor utiliza un sistem de management al deşeurilor cu un impact redus asupra mediului înconjurator. Pe lângă principalul rezultat, reprezentat de Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Brăila, proiectul prezintă şi o soluţie durabilă la problemele de mediu şi economice la nivel local şi regional, generând efecte pozitive prin crearea unor noi locuri de muncă şi a unui mediu sănătos de viaţă".

    Peste 300 de milioane de euro pentru un aeroport în comuna Vădeni

    Strategia CJ Brăila pentru accesarea fondurilor europene în perioada 2014 - 2020 presupune o serie de proiecte importante, printre care amintim Aeroportul Internaţional "Dunărea de Jos", ce ar urma să fie construit în comuna Vădeni, printr-o investiţie de circa 307 milioane de euro, cu finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

    "Scopul proiectului constă în creşterea atractivităţii locale şi regionale prin dezvoltarea accesibilităţii, prin crearea şi extinderea infrastructurii aeroportuare, prin crearea unui sistem multimodal de transporturi. Prin acest proiect se propune construirea unui terminal pasageri şi a unuia cargo, pavilion administrativ, cu spaţiile anexe acestuia, precum şi dezvoltarea în faza următoare a suprafeţelor de teren adiacente", ne-au transmis reprezentanţii CJ Brăila.

    Pod suspendat peste Dunăre - proiect de 317 milioane de euro

    Un alt proiect major pe care CJ Brăila vrea să-l demareze cu fonduri europene este construcţia unui pod suspendat peste Dunăre, în zona municipiului Brăila - comunele Vădeni (Brăila), respectiv Smârdan şi Jijila din judeţul Tulcea.

    Bugetul estimativ este de 317,7 milioane de euro, banii urmând să fie asiguraţi prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

    Printre obiectivele proiectului se află realizarea unei conexiuni rutiere rapide între oraşele Brăila, Galaţi şi Tulcea, urmând să fie promovată creşterea economică a regiunii şi a centrelor urbane.

    "Proiectul va îmbunătăţi accesul către Delta Dunării şi litoralul Mării Negre, o resursă turistică majoră a României, precum şi conexiunea rutieră a regiunii sud est la culoarele europene de transport, şi va contribui la echilibrarea dezvoltării regionale", potrivit surselor citate.

    100 de milioane de lei pentru reparaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila

    Consiliul Judeţean Brăila pregăteşte investiţii de circa 100 de milioane de lei pentru reabilitarea unor corpuri de clădire din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional. Astfel, pentru reabilitarea corpului de spitalizare Pavilion A, CJ Brăila estimează un buget de 49,7 milioane de lei în vederea îmbunătăţirii "infrastructurii fizice de cazare şi tratament a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila cu scopul creşterii calităţii serviciilor de sănătate furnizate populaţiei". Banii vor fi folosiţi pentru reamenajarea, recompartimentarea şi configurarea camerelor de cazare şi de tratament.

    De asemenea, Consiliul Judeţean Brăila vrea alte 51 de milioane de lei pentru reabilitarea acoperişului şi a arhitecturii exterioare pentru Pavilionul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional.

    Tot la capitolul "sănătate", amintim şi investiţiile CJ Brăila în proiectul "Consolidare si dotare cu aparatură medicală, dotări hoteliere şi de deservire Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila", în valoare de 15 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional.

    8 milioane de euro pentru dezvoltarea eco-turismului

    Consiliul Judeţean Brăila are în vedere şi un proiect pentru dezvoltarea eco-turismului în parcul natural Insula Mică a Brăilei.

    Investiţia presupune 8 milioane de euro pentru conservarea diversităţii biologice, a habitatelor naturale, asigurarea unui management eficient şi promovarea turistică a parcului, cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

    Obiectivele specifice sunt protejarea, conservarea şi sporirea biodiversităţii floristice şi faunistice, implementarea unui sistem de monitorizare a evoluţiei mediului şi faunei, creşterea gradului de informare şi conştientizare a vizitatorilor şi comunităţilor locale privind protecţia mediului înconjurător, precum şi promovarea parcului Natural Insula Mică a Brăilei ca atracţie eco-turistică.

    148 de milioane de euro pentru infrastructura de apă şi canalizare din judeţul Brăila

    Pe lista CJ Brăila a investiţiilor derulate cu fonduri europene se află şi "Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Brăila, în perioada 2014-2020", în valoare totală de circa 148,8 milioane de euro, cu o Implementare estimată în intervalul 2017-2020. În cadrul proiectului sunt prevăzute, printre altele, o staţie de tratare a apei şi una de epurare, astfel încât să se ajungă la un grad de conectare de circa 90% la nivelul judeţului, în ceea ce priveşte reţeaua de apă şi apă uzată.

    În ceea ce priveşte atragerea mai multor investitori în judeţ, reprezentanţii Consiliului Judeţean doresc să reducă disparităţile economice şi sociale prin stimularea dezvoltării întreprinderilor şi productivităţii întreprinderilor cu ajutorul unor soluţii inovative.

    În plus, CJ Brăila are planuri pentru "modernizarea sectorului agricol şi piscicol şi diversificarea activităţilor rurale cu activităţi complementare agriculturii şi pisciculturii, pentru creşterea calităţii vieţii în zonele rurale prin dezvoltarea infrastructurii şi îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală".

    În acelaşi sens, oficialii brăileni mai vor să amelioreze conectivitatea în regiune prin crearea unui sistem multimodal de transporturi, care să asigure legături rapide cu pieţele internaţionale de desfacere.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional