Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectele de modernizare a aeroporturilor trec intr-o noua etapa

I.D. Investiţii /

Aeroport Iasi

Aeroport Iasi

Comisia Europeana a recomandat ca proiectele de modernizare a aeroporturilor Iasi, Oradea si Craiova sa treaca in etapa a doua de evaluare. Recomandarea a fost cuprinsa in "Studiul de prioritizare a investitiilor la aeroporturile regionale din Romania".

Etapa consta in evaluarea la nivel de proiect pentru fiecare din cele trei proiecte in vederea pregatirii acestora pentru finantare in cadrul Programului Operational Sectorial - Transport 2007-2013.

Cu privire la proiectul de modernizare a aeroportului Iasi, Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:

"In urma discutiilor purtate in aceasta vara, am convins reprezentantii Comisiei Europene de faptul ca modernizarea Aeroportului Iasi este o investitie viabila din punct de vedere economic si totodata fundamentul dezvoltarii durabile a intregii Regiuni de Nord-Est."

Aeroportul Iasi va solicita 60 de milioane de euro pentru lucrari de modernizare si extindere. Proiectul prevede constructia unei noi piste si finantarea realizarii caii de rulare, a platformei marite si a unui nou terminal (T3), care va avea o suprafata de minim 3.600 de metri patrati, adica de trei ori mai mare fata de cel terminalul recent construit (T2). Noile capacitati de procesare a pasagerilor vor fi proiectate sa suporte un trafic de 2 milioane de pasageri pe an.

Suma totala alocata dezvoltarii infrastructurii de transport aerian din Romania este de 118,89 milioane de euro.

Conform Ghidului solicitantului cererile de finantare trebuie depuse cel tarziu pana la data de 31 ianuarie 2014, termenul final pentru implementarea proiectelor fiind sfarsitul lunii septembrie 2015.

Activitatile eligibile pentru proiectele de investitie din cadrul Domeniului de interventie 2.4 "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian" constau in lucrarile de constructie, modernizare sau dezvoltare a infrastructurii de transport aerian: piste de decolare/aterizare, cai de rulare, platforme de stationare, turnuri de control si elementele conexe acestora, precum si terminalele de pasageri.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional