Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectele de reabilitare a scolilor Capitalei vor costa cu aproape 6 mil. euro mai putin

I.D. Investiţii /

Proiectele de reabilitare a scolilor Capitalei vor costa cu aproape 6 mil. euro mai putin

Consiliul General al Capitalei a taiat 5,7 milioane euro din fondurile alocate pentru proiectul "Reabilitarea Infrastructurii Educationale in Bucuresti".

Potrivit Primariei Capitalei reducerea bugetului nu a fost cauzata de lipsa de fonduri ci de economiile obtinute de unitatile de invatamant pe parcursul implementarii proiectelor. Economii realizate datorita unui management eficient.

Exista si scoli care au nevoie de o crestere a bugetului. O mare parte dintre acestea isi desfasoara activitatea in cladiri monument istoric, in zone protejate sau fac parte din categoria "scoli speciale".

In legatura cu scopul investitiilor reprezentantii Primariei Bucuresti precizeaza:

"Succesul de ansamblu al proiectului rezida tocmai in realizarea unor scoli sigure, adaptate la noile cerinte ale normelor de securitate si exploatare, dar mai ales, deplin functionale, cu toate dotarile (sali de sport, ateliere, laboratoare, echipemente, etc), astfel incat sa se asigure functionalitatea lor pe ansamblu, precum si nivelul de performanta la nivel individual pentru fiecare scoala, in functie de specificul sau."

O scoala a facut o economie de 1 milion euro

In proiect sunt incluse 113 obiective de investitii care vor beneficia de o finantare intre 1.315 euro (fara TVA) si 6,8 milioane euro (fara TVA). Cea mai mare investitie este cea de la Centrul Sp nr.1.

In ceea ce priveste suplimentarea fondurilor, Scoala Generala nr.189 are nevoie de cea mai mare sporire a bugetului, cu 80%. Unitatea de invatamant va atrage astfel cu 640.000 euro mai mult fata de bugetul initial.

In schimb cea mai economa unitate de invatamant a fost Scoala Generala nr. 102 care a cheltuit cu 1,07 milioane euro mai putin fata de alocarea initiala. Reducerea de costuri a fost de 35,34%.

BEI va asigura partial finantarea investitiilor

Punctul cheie in implementarea acestor investitii este asigurarea finantarii. In urma intalniri din 2013 dintre reprezentantii Primariei Bucuresti si reprezentantatii Bancii Europene de Investitii (BEI) s-a luat hotararea continuarii investitiilor in infrastructura educationala din Capitala. Astfel, BEI s-a angajat sa asigure fonduri rambursabile in valoare de 112,2 milioane euro pentru derularea lucrarilor.

Primaria Municipiului Bucuresti va contribui la proiect cu 121,38 milioane euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional