Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Proiectul de la Rosia Montana a fost declarat investitie de interes national

I.D. Investiţii /

Rosia Montana

Rosia Montana

Guvernul a aprobat proiectul de lege prin care investitiile de la Rosia Montana sunt declarate ca fiind de utilitate publica si de interes national deosebit.

Conditiile impuse actionarului majoritar al RMGC (Rosia Montana Gold Corporation) de catre partea romana prevad transferarea in etape cu titlu gratuit catre statul roman a unei cote de 5,69% din capitalul social al RMGC. Astfel, participatia indirecta a statului roman urmeaza sa ajunga la 25%, se arata in proiectul de lege aprobat de Guvern.

Redeventa miniera aplicabila proiectului minier va fi de 6% cu optiunea statului roman de a solicita plata acesteia in natura. In mod obisnuit pentru proiectele miniere se aplica o redeventa de 4 %, informeaza Guvernul.

Potrivit proiectului de lege investitorul va avea obligatia de a conserva si revitaliza patrimoniul cultural si de a contribui la dezvoltarea economica si culturala durabila a comunitatii din Rosia Montana. De asemenea investitorul va asigura protectia mediului si eliminarea poluarii istorice.

Noua lege va modifica si o serie de acte normative privitoare la exproprieri, autorizatii de constructie etc.

Proiectul de lege urmeaza sa fie supus aprobarii Parlamentului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional