Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Propunere pentru constructia mai multor statii de epurare 100% ecologice

I.D. Investiţii /

Statia de epurare 100% ecologica din Viscri, judetul Arad, realizata de Fundatia Mihai Eminescu Trust ar putea fi replicata si in alte localitati.

Ministrul Mediului Rovana Plumb are in vedere mai multe obiective din siturile Natura 2000 aflate in judetele Sibiu, Mures si Brasov pentru implementarea a astfel de proiecte.

Statia de epurare din Viscri, inaugurata in 2011 permite tratarea apelor uzate (produse de 120 de gospodarii din sat, dar si de stabilimentele sociale si facilitatile turistice din localitate) printr-un procedeu suta la suta ecologic. Mai exact, este vorba de o statie de epurare in trei trepte, cu lagune, in care procesul de tratare a apelor uzate este realizat cu ajutorul bacteriilor, iar colectarea se face gravitational, fara sa fie nevoie de pompe si consum electric. Singura contributie financiara a cetatenilor racordati la o astfel de statie este taxa infima de conectare.

"Pare un model foarte ingenios si, in acelasi timp, foarte prietenos cu mediul, care ar putea deveni o solutie pentru localitatile rurale care nu au avut posibilitatea sa acceseze fonduri europene sau sa gaseasca solutii conventionale pentru tratarea apelor uzate", a apreciat ministrul Mediului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional