In interval de 3-5 luni cadrul legal in cosntructii va fi imbunatatit, a afirmat domnul Eugen Curtenau, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul conferintei "Perspective economice in constructii in 2012", organziate de Patronatul Societatilor din Constructii (PSC).
De asemenea, In aproximativ o luna Romania va afla decizia Comsiei Europene referitoare la alocarea de fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor de locuit, a mai spus domnul Curteanu.
Domnul Cristian Romeo Erbasu, presedintele PSC, a subliniat importanta colaborarii dintre Patronat si parteneri, atat din mediul de afaceri, cat si din asociatiile profesionale.
Avand in vedere ca Romania, desi a iesit din recesiune, este in continuare in criza economica, este dezirabil ca societatile romanesti sa participe la targuri in strainatate pentru a aduce cat mai multi bani in tara, a declarat domnul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.
Domnia sa a adaugat ca BNR nu si-a propus neaparat ca Romania sa intre in zona euro in anul 2015, importanta fiind mentinerea parametrilor macroeconomici in tintele stabilite pana la momentul respectiv.
Doamna Sanda Popescu, economist sef al Eximbank a atras atentia ca operatorii din constructii pot apela, pentru dezvoltarea afacerii in plan extern si reducerea riscurilor, la garantii de stat si asigurari. "Sectorul de constructii are potential pe termen mediu si lung", a precizat domnia sa.
In opinia presedintelul Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR), domnul Claudiu Georgescu, este esential ca firmele din constructii sa se asocieze pentru a putea concura pe pietele externe: "Anul viitor va fi inca un an greu. Trebuie realziata o concentrare de grupuri puternice pentru a concura pe piata externa. Fara firme puternice si dotate tehnologic ne imbatam cu apa rece!"