Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Provocarea firmelor de constructii romanesti - intrarea pe pietele externe

A.D. Perspective /

Provocarea firmelor de constructii romanesti - intrarea pe pietele externe

In interval de 3-5 luni cadrul legal in cosntructii va fi imbunatatit, a afirmat domnul Eugen Curtenau, secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in cadrul conferintei "Perspective economice in constructii in 2012", organziate de Patronatul Societatilor din Constructii (PSC).

De asemenea, In aproximativ o luna Romania va afla decizia Comsiei Europene referitoare la alocarea de fonduri europene pentru cresterea eficientei energetice a cladirilor de locuit, a mai spus domnul Curteanu.

Domnul Cristian Romeo Erbasu, presedintele PSC, a subliniat importanta colaborarii dintre Patronat si parteneri, atat din mediul de afaceri, cat si din asociatiile profesionale.

Avand in vedere ca Romania, desi a iesit din recesiune, este in continuare in criza economica, este dezirabil ca societatile romanesti sa participe la targuri in strainatate pentru a aduce cat mai multi bani in tara, a declarat domnul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

Domnia sa a adaugat ca BNR nu si-a propus neaparat ca Romania sa intre in zona euro in anul 2015, importanta fiind mentinerea parametrilor macroeconomici in tintele stabilite pana la momentul respectiv.

Doamna Sanda Popescu, economist sef al Eximbank a atras atentia ca operatorii din constructii pot apela, pentru dezvoltarea afacerii in plan extern si reducerea riscurilor, la garantii de stat si asigurari. "Sectorul de constructii are potential pe termen mediu si lung", a precizat domnia sa.

In opinia presedintelul Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR), domnul Claudiu Georgescu, este esential ca firmele din constructii sa se asocieze pentru a putea concura pe pietele externe: "Anul viitor va fi inca un an greu. Trebuie realziata o concentrare de grupuri puternice pentru a concura pe piata externa. Fara firme puternice si dotate tehnologic ne imbatam cu apa rece!"

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional