Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Reglementarile privind achizitiile publice eficiente energetic, imbunatatite prin proiectul EFFECT

I.D. Perspective /

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est participa in calitate de partener la proiectul EFFECT sau imbunatatirea Achizitiilor Publice Eficiente Energetic pentru o crestere economica echilibrata a zonei de sud-est din Europa.

Proiectul, lansat oficial pe 22 septembrie 2011, urmareste infiintarea unui cadru procedural comun pentru a sprijini autoritatile publice din zona de sud-est in demersurile lor de a proiecta si de a implementa proceduri de achizitii publice eficiente din punct de vedere energetic si de a orienta productia sectorului privat spre zona produselor si serviciilor eficiente energetic cu scopul promovarii unei cresteri economice echilibrate.

EFFECT este finantat de Uniunea Europeana, bugetul total fiind de aproximativ 2,3 milioane de euro, din care Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va administra 162.400 euro.

Initiativa acestui proiect apartine Agentiei Regionale pentru Energie (ARAEN) din regiunea Abruzzo, Italia, la implementarea sa luand parte 14 organizatii din Austria, Bulgaria, Grecia, Ungaria, Italia, Slovenia si Serbia.

"Valoarea achizitiilor publice din UE reprezinta aproximativ 16% din PIB-ul Uniunii si constituie un instrument important pentru ca autoritatile publice sa implementeze eficient politici care sa incurajeze producerea si consumul de bunuri si servicii eficiente energetic." a declarat Iris Flacco - Project manager, ARAEN.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional