Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Restaurarea Manastirii Golia: etapa II demareaza

I.D. Investiţii /

Manastirea Golia

Manastirea Golia

Contractul de finantare a celei de-a doua etape a lucrarilor de la Manastirea Golia din Iasi a fost semnat ieri.

Valoarea totala a proiectului este de peste 25 milioane lei, din care aproape 24,5 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile.

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:

"Cea de-a doua etapa a proiectului de reabilitare a Manastirii Golia este conceput ca o continuare a proiectului de restaurare, finalizat in anul 2010. In cadrul acestui proiect a fost restaurata biserica Manastirii Golia, turnurile, si partial, zidurile de incinta. Etapa a II-a presupune punerea in valoare a vechii picturi care reprezinta un element de patrimoniu unic in simbolistica ecumenismului din Iasi."

Obiectivul cultural-istoric si turistic va fi pus in valoare prin lucrari de conservare-restaurare pictura interioara, Iconostas si Amvon si iluminat arhitectural si decorativ.

Lucrarile vor avea in vedere si zona de protectie a monumentului:

vor fi refacute si caile de acces (pietonale si carosabile) catre obiectivul reabilitat, in interiorul zonei de protectie a acestora (strada George Enescu, Strada Golia si Stradela Armeana); se vor realiza amanajari peisagistice si vor fi reabilitate utilitatile anexe din zona de protectie a monumentului.

Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni, din care 17 luni este perioada de executie a lucrarilor.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional