Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Revenire modesta a PIB-ului in 2012

I.D. Perspective /

Produsul intern brut al Romaniei va avea parte de o revenire modesta in urmatoarea perioada, potrivit unui studiu al Comisiei Europene.

Potrivit previziunilor pe 2012 PIB-ul tarii noastre va inregistra o crestere de 0,8%. Economia a fost in scadere in primul trimestru datorita condiilor metereologice aspre din iarna trecuta, insa a inregistrat o revenire in trimestrul doi datorita investiilor si consumului populatiei.

Riscurile economice specifice pentru tara noastra sunt: incertitudinea politica care ar putea creste costurile financiare si restrange investitiile cat si impactul secetei asupra agriculturii.

In anul care vine este asteptata o crestere a Produsului Intern Brut de 2,2%. Acest pronostic se bazeaza pe activitatea investitionala desi aceasta va scadea in comparatie cu 2012 datorita crizei din Europa si climatului local de incertitudine. Totodata activitatea de creditare va creste modest si de asemenea consumul populatiei. In 2013, spre diferenta de perioada 2010-12, cresterile salariale din sectorul de stat vor duce de asemenea la marirea PIB-ului.

In anul 2014 cresterea PIB-ului va accelera la 2,7% odata ce reformele din sectorul muncii si de pietele de productie isi vor face efectul.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional