Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

RoGBC a premiat cladirile si initiativele verzi

A.D. Perspective /

Cladirile si initiativele sustenabile ale anului 2012 au fost premiate ieri de Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) in cadrul celei de a patra editii a premiilor RoGBC.

Proiectul "verde" al anului, la categoria proiecte mari, a fost desemnat pensiunea Atra Doftana, din judetul Prahova. La aceasta categorie au mai fost nominalizate cladirea de birouri Sky Tower din Bucuresti si proiectul Studium Green Campus din Cluj - Napoca.

La categoria proiectelor mici (sub 500 mp), s-a remarcat Casa Prispa, proiectul conceput de un colectiv format din peste 50 de studenti, care a fost inscris in competitia internationala Solar Decathlon 2012, unde s-a pozitionat pe locul 9 din 19.

A mai fost nominalizat in aceeasi categorie ansamblul rezidential Red House 3 din Bucuresti.

Cea mai buna inititativa guvernamentala din 2012 in domeniul cladirilor verzi a apartinut Primariei Municipiului Cluj-Napoca, premiata de RoGBC pentru implementarea din luna aprilie 2012 a unei hotarari care prevede reducerea impozitului pe proprietate pentru cladirile incadrate in clasa A de eficienta energetica sau care au dobandit un certificat de sustenabilitate recunoscut la nivel international. La aceeasi categorie, au mai fost nominalizate Primaria Sectorului 2 si Primaria Municipiului Giurgiu pentru programele vizand introducerea sistemelor alternative de energie (panouri solare) in cladirile publice.

Titlul de "compania sustenabila a anului" a fost adjudecat de BASF. Pentru acelasi titlu au mai concurat Alukonigstahl si compania de consultanta imobiliara Amera Grup (pentru realizarea cladirii de birouri Amera Towers din Cluj-Napoca).

Compania Saint Gobain Glass a obtinut recunoasterea pentru "produsul inovativ al anului". La aceeasi categorie au mai fost nominalizate companiile Lafarge Romania si Cemacon.

Juriul a acordat titlul de "furnizorul de servicii verzi al anului" companiei DAS Engineering.

La rubrica "initiativa educationala in domeniul cladirilor verzi", distinctia RoGBC a fost acordata Facultatii de Urbanism din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". La aceasta categorie au mai fost nominalizate Team Bucharest, grupul de studenti care va participa la urmatoarea editie Solar Decathlon, BBM Group si Greenitiative.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional