Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania este a 6-a cea mai atractiva tara pentru investitii

I.D. Perspective /

Romania este a 6-a cea mai atractiva tara pentru investitii

Romania este a 6-a cea mai atractiva tara europeana pentru investitii in urmatorii trei ani. Tara noastra a fost clasata inaintea Cehiei, Elvetiei, Olandei, Italiei, Spaniei sau Suediei de catre 840 de lideri de business chestionati de consultantul Ernst&Young.

"Romania are avantajul unei rate de crestere a PIB-ului promitatoare in comparatie cu media europeana si al unui capital uman valoros. Vedem tot mai multi investitori atrasi de sectorul energiei regenerabile. Mai multe privatizari sunt planificate in perioada urmatoare, incurajand investitorii din intreaga lume sa priveasca spre tara noastra.", a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, Ernst&Young Romania.

In ciuda fragilitatii economiei din zona Euro, fluxul de investitii spre Europa a crescut cu 2% anul trecut, de la 3.757 de proiecte in 2010 la 3.906 proiecte in 2011. In plus evolutia ca valoare a proiectelor a fost mult mai semnificativa.

In ciuda dificultatilor economice Europa de Vest este considerata cea mai atractiva zona pentru investitii din lume dupa China, in timp ce Europa Centrala si de Est se claseaza a treia. 81% dintre investitori sunt increzatori ca Europa va depasi problemele economice actuale.

SUA continua sa fie cel mai mare investitor in Europa, dezvoltand circa 26% dintre proiecte. In 2011 numarul proiectelor de investitii dezvoltate de SUA a crescut cu 6%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional