Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania incearca sa stranga relatiile cu China

I.D. Perspective /

Romania incearca sa stranga relatiile cu China

Proiectele de cooperare si atragerea de investitii chineze in tara noastra vor primi un sprijin suplimentar din partea Camerei de Comert si Industrie a Municipilui Bucuresti care isi va deschide in luna iunie a acestui an o reprezentanta la Beijing.

"Colaborarea pe proiecte poate contribui semnificativ la echilibrarea balanteii comerciale", a subliniat presedintele Camerei bucurestene. In opinia prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, exista potential de colaborare in domeniul industrial (echipament energetic, echipament pentru industria alimentara si agricultura), energie verde, cercetare, educatie.

Biroul de reprezentare al CCIB va functiona in sediul Camerei de Comert si Industrie Beijing, proiectul bucurandu-se de sprijinul Consiliului de Export, al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) si Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Anul acesta, pe langa deschiderea reprezentantei CCIB in China, Camera bucuresteana va organiza in capitala Romaniei in perioada 9-10 iulie forumul de investitii "Implicarea Chinei in Dezvoltarea Regiunii Dunarii", eveniment in cadrul caruia reprezentanti ai camerelor de comert, autoritatilor publice si mediului privat din intreaga macro-regiune a Dunarii isi vor expune proiectele de investitii in fata partenerilor strategici chinezi si vor participa la intrevederi de afaceri cu acestia.

CCIB planuieste tot in acest an deschiderea unei noi reprezentante la Skopje (Macedonia) pentru zona balcanica si anul viitor un birou de reprezentare la Moscova pentru Federatia Rusa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional