Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romania poate deveni unul dintre principalii utilizatori europeni de energie eoliana

I.D. Perspective /

Romania poate deveni unul dintre principalii utilizatori europeni de energie eoliana

Romania are sanse reale de a deveni in urmatorii ani unul dintre principalii utilizatori din Europa a energiei eoliene, considera reprezentantii Asociatiei Romane pentru Energie Eoliana (AREE).

La finalul anului 2010 capacitatea statiilor de energie eoliana crescuse la 462 MW, fiind de 33 de ori mai mare fata de cea a sfarsitului anului 2009, cand Romania avea instalata o capacitate eoliana de 14 MW.

Zona in care predomina capacitatea de energie regenerabila generata este Dobrogea, pe coasta Marii Negre, arata un raport realizat de AREE.

Romania atesta implementarea proiectelor pe o scara din ce in ce mai mare, iar rata creşterii capacitatii in 2010 comparata cu cea a anului pre-cedent a fost ridicata, respectiv de 1.071%, iar pe parcursul perioadei ianuarie-mai 2011, capacitatea a crescut cu 161,72% in raport cu intreg anul 2010. Prin urmare, Romania inregistreaza una dintre cele mai rapide creşteri in cadrul UE, in acest domeniu: 448 MW au fost instalaţi in 2010, astfel incat capacitatea totala instalata a atins 462 MW (de 33 de ori mai mult decat in 2009). La sfarşitul primului semestru din 2011, erau operaţionali 570 MW.

Pana la sfarsitul anului 2010, capacitatea totala de energie eoliana instalata pe intinsul Europei atinsese 84.278 MW. Asociatia Europeana a Energiei Eoliene (AEEE) a estimat valoarea investitiilor in parcurile eoliene in 2010 la 12,7 miliarde euro, ceea ce corespunde unei cresteri a capacitatii cu 10%, fata de anul precedent. Pentru o simpla comparatie,

capacitatea totala a parcurilor eoliene la nivel global atinge 197 GW.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional