Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Romanii incep sa fie interesati de placile ceramice decorative

I.D. Amenajări /

Romanii incep sa fie interesati de placile ceramice decorative

Romanii inteleg tot mai mult importanta decorurilor in amenajarea unei locuinte cu gresie si faianta, iar numarul celor care opteaza pentru placi decorative sau brauri este in crestere, potrivit unei analize realizate de producatorul de placi ceramice Lasselsberger Romania.

Sergiu Apolzan, director de vanzari al Lasselsberger Romania, precizeaza:

"In medie, romanii platesc circa 1.800 de lei pentru achizitionarea de placi ceramice necesare placarii unei locuinte. Cantitatea medie de placi ceramice achizitionate este de 45 mp, la un pret mediu de 33,5 lei/mp. Aproximativ 20% din cantitatea achizitionata reprezinta placile de decor - o investitie oportuna mai ales ca acestea au rolul de a contura stilul incaperii, de a infrumuseta spatiul, dar si de a evidentia sau delimita anumite zone."

Apolzan a subliniat ca romanii inca achizitioneaza o cantitate redusa de placi de decor, din dorinta de a face economii, foarte multi neintelegand ca este vorba de o investitie pe termen lung, de aproximativ 15-20 de ani.

Cum trebuie alese placile de decor

Pentru o baie sau bucatarie de mici dimensiuni, ar trebui alese decoruri in culori deschise, nuantele pastelate sau neutre ajutand la crearea unui ambient aerisit si luminos.

In cazul camerelor mari, varietatea de optiuni in materie de decoruri este mult mai mare, tocmai din prisma arhitecturii permisive. Se pot crea coloane din decoruri florale, cu detalii ample si accente metalice. Placile decorative cu elemente geometrice, minimaliste sau in culori contrastante sunt, de asemenea, potrivite pentru camerele mari.

"Placile de decor nu au insa doar rol decorativ. Cu ajutorul lor spatiul poate deveni mai aerisit. Braurile pot fi utilizate si pentru delimitarea anumitor zone din baie si bucatarie", a mai spus Sergiu Apolzan.

Lasselsberger Romania este detinatoarea brandului Cesarom, placile ceramice comercializare de aceasta fiind produse de fabrica Sanex din Cluj-Napoca. In prezent, capacitatea totala de productie se ridica la 6,7 milioane mp anual.

Grupul austriac Lasselsberger detine 67,93% din totalul actiunilor societatii comerciale Sanex SA.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional